- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Altex: Programul \”Prima Casa\” ar trebui extins si la bunurile necesare utilarii locuintei

12 Aug, 14:24 • Redactia DailyBusiness
Programul "Prima Casa" ar trebui extins si la bunurile necesare utilarii locuintei, respectiv mobila si produse electrocasnice, a declarat Cristian Moanta, directorul de marketing si vanzari al companiei Altex, citat de Mediafax.
Altex: Programul \Prima Casa\ ar trebui extins si la bunurile necesare utilarii locuintei

„Daca guvernul ii ajuta (pe beneficiarii programului de garantare a creditelor – n.r.) sa cumpere casa si nu au pe ce sa doarma, asta este!”, a spus Moanta intr-o conferinta de presa.

El a mentionat ca nu s-a gandit la o anumita varianta, daca fondurile pentru aceste bunuri sa fie incluse sau nu in suma de 60.000 de euro.

Prin programul „Prima Casa”, statul garanteaza creditele pentru achizitia sau constructia unei locuinte, in limita sumei de 60.000 de euro, impruturile avand dobanzi reduse.

Vanzarile Altex au scazut in primul semestru cu circa 50%, la 83 milioane de euro, de la 170 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut, iar compania anticipeaza si pentru a doua parte a anului un declin accentuat.

Astfel, Altex, controlat de omul de afaceri Dan Ostahie, ar urma sa raporteze pentru intregul an vanzari de 187 milioane euro, de la 344 milioane euro anul trecut.

Compania detine magazinele Altex si Media Galaxy. Totodata, Altex Romania este actionar majoritar la producatorul de echipamente IT Complet Electro Serv si firma imobiliara Cometex. Din grupul Altex mai face parte si compania de credite de consum Credex, unde 30% din actiuni sunt detinute de Raiffeisen Bank.