- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

iPhone 5, numaratoarea inversa. Ce asteapta piata, ce castiga Apple

04 Oct, 12:29 • Redactia DailyBusiness
Un model care va "sparge" toate recordurile Apple de vanzari, dar care va duce si la o explozie a achizitiilor de modele mai vechi ale companiei. Modelul, asteptat cu sufletul la gura, va avea probabil un ecran de 3,7-4 inchi si un procesor mai puternic.
iPhone 5, numaratoarea inversa. Ce asteapta piata, ce castiga Apple

Mai mult, upgradarea gamei de smartphone-uri a Apple devine cruciala, in conditiile in care Samsung este un competitor din ce in ce mai puternic.

In opinia lui Brian White, analist la compania de intermedieri financiare Ticonderoga, citat de FoxBusiness, cererea va fi atat de mare incat Apple ar putea stabili un nou record de vanzari prin lansarea iPhone 5, dupa ce modelul anterior s-a vandut in 1,7 milioane de unitati in primele trei zile de la intrarea in magazine.

Analistul spune ca se asteapta ca noul model sa aiba o carcasa asemenatoare cu cea a MacBook-urilor.

De asemenea, analistul financiar spune ca Apple va avea clar nevoie sa upgradeze viteza procesorului cel putin pana la un Dual Core 1,2 GHz, pentru a face fata concurentei Samsung Galaxy S II.

Apple a devenit in al doilea trimestru al acestui an producatorul cu cele mai mari vanzari de smartphone-uri la nivel global. Astfel, compania a vandut 20,34 milioane unitati in trimestrul 2, devansand Nokia, care era in T1 lider la vanzari de smartphone-uri cu peste 24 milioane de unitati.

In T2, Nokia a cazut pe locul 3, Samsung a urcat pe 2, iar Apple pe prima pozitie, potrivit unei analize a companiei de cercetare iSuppli. Chiar daca Apple a devenit lider, cea mai mare crestere a numarului de unitati vandute a inregistrat-o Samsung. Astfel, acesta a vandut in T2 19,6 milioane smartphone-uri, fata de doar 12,6 milioane in T1.

Apple a vandut doar cu circa 2 milioane de unitati in plus in T2, iar castigarea pozitiei de lider a fost determinata de scaderea uriasa a Nokia.
[img=2116]Sursa: IHS iSuppli[/img]
Analistii companiei de cercetare de piata IHS iSuppli considera ca prin lansarea de astazi a Apple si prin largirea lantului de distributie isi va pastra pozitia de lider.

Potrivit estimarilor iSuppli, smartphone-urile vor reprezenta peste 50% din totalul telefoanelor mobile pana la finalul lui 2015.

Lansarea iPhone 5 va stimula si vanzarea modelelor anterioare, scoase pe piata de Apple.

eBay estimeaza vanzari in crestere cu 70% pentru modelele mai vechi

Odata cu lansarea iPhone 5 de astazi, eBay prezice o crestere de pana la 70% a vanzarilor de modele iPhone precedente. Piata de vanzari on-line a cunoscut o tendinta similara anul trecut, cand s-a pus in vanzare iPhone 4, iar preturile si accesibilitatea modelelor anterioare de iPhone a crescut.

Mai mult de o jumatate de milion de iPhone-uri au fost vandute prin intermediul site-ului eBay din Marea Britanie, de cand s-a lansat acest smartphone, inclusiv telefoane la mana a doua cat si noi.

In ultimul an, un iPhone  se vindea in Marea Britanie prin intermediul eBay la fiecare doua minute.

Reprezentantii eBay se asteapta ca lansarea iPhone 5 sa stimuleze cresterea vanzarilor pe piata de smartphone-uri in general, nu doar pentru noul model. Se estimeaza ca vanzarile modelului iPhone 4 vor creste, mai ales in perioada premergatoare Craciunului.

In timpul sezonului de anul trecut, vanzarile de iPhone 3G  le-au depasit pe cele de iPhone 4, deoarece cumparatorii au preferat sa cumpere un smartphone la oferta, mai degraba decat cel mai nou model.

Telefoanele mobile reprezinta 10% din toate vanzarile eBay din Marea Britanie.