IT&C

Pericol de insolventa: Cosmote si Germanos, amenintate din Jilava

04 decembrie 2013, ora 13:51, autor(i): Madalina Pana   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
cosmote.jpg
Companiile Cosmote si Germanos, ambele detinute de grupul elen OTE, au fost date in judecata de catre o firma din Jilava, care solicita intrarea lor in insolventa.

Firma de productie publicitara Globe Media Advertising cu sediul in Jilava, judetul Ilfov, a deschis mai multe procese la Tribunalul Bucuresti impotriva companiilor Cosmote si Germanos, la finele lunii noiembrie.

In unele dosare solicita intrarea in procedura de insolventa a celor doua companii.

Intrebat de catre DailyBusiness.ro ce suma pretinde Globe Media Advertising de la cele 2 companii, avocatul firmei de productie publicitara a spus ca valoarea este confidentiala.

Dar avand in vedere ca procesele vizeaza si deschiderea procedurii de insolventa, inseamna ca cele doua companii din grupul OTE au datorii mai mari de 10.000 de euro fiecare catre firma pe care o reprezinta, a mentionat avocatul.

Contactati de catre DailyBusiness.ro, reprezentantii Cosmote si Germanos nu au furnizat niciun comentariu cu privire la acest subiect.

Firma Globe Media Advertising a obtinut anul trecut un profit net de 50.000 de lei la o cifra de afaceri de 3,4 milioane de lei cu 19 angajati.

Cosmote Romanian Mobile Telecommunications a inregistrat in trimestrul al treilea din 2013 o scadere de 3,5% a profitului EBITDA la 33 milioane euro, din cauza costurilor mai ridicate cu investitiile, in timp ce veniturile s-au diminuat usor, pana la 116 milioane euro. In T3 2012, compania a avut venituri de 118 milioane de euro.In 2012,CosmoteRomania a inregistrat venituri de 462,8 milioane euro, similare cu cele din anul anterior.

Retailerul Germanos Telecom Romania si-a crescut anul trecut pierderile la peste 50 milioane de lei, in vreme ce afacerile au scazut de la 390 milioane de lei la 264 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor.

Grupul german Deutsche Telekom controleaza 40% din actiunile operatorului elen OTE, ce detine in tara noastra pachetele majoritare de actiuni aleRomtelecom,CosmotesiGermanos.

Update 15:40 - Reactie Cosmote Romania

"Avand in vedere timpul scurt pus la dispozitie de publicatia dumeavoastra pentru furnizarea unui raspuns, va putem comunica faptul ca situatia semnalata este in prezent investigata intern, iar daca se va constata existenta unor posibile neintelegeri privind debitele fata de acest partener, ele vor fi in mod cert analizate si clarificate. Cosmote Romania este o companie solida, care isi respecta angajamentele asumate fata de partenerii sai de afaceri", au declarat reprezentantii Cosmote Romania.

Despre problemele de la Cosmote a scris recent si ziaruldeinvestigatii.ro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Alex a spus:
04/12/2013 16:55
Se intampla si la case mai mari:))) cu toate ca mi se pare cam trasa de par toata treaba...
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 19:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter