IT&C, NEW MEDIA

Site-urile retailerilor IT, prabusite de febra reducerilor Black Friday

25 noiembrie 2011, ora 11:44, autor(i): Silviu Boiangiu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Site-ul Emag in cursul diminetii
Site-ul Emag in cursul diminetii
Site-urile marilor retaileri IT online din Romania au picat in aceasta dimineata din cauza traficului abundent inregistrat cu ocazia reducerilor de Black Friday.

Site-ul Emag.ro, cel mai mare retailer online din Romania, este indisponibil inca de la ora 10:00, din cauza numarului mare de accesari, si asta desi cei de la Emag au suplimentat numarul de servere.

Numai intre ora 5 si 6 dimineata, Emag a avut peste 100.000 de vizitatori unici si a primit 4.600 de comenzi, dupa cum a scris Radu Apostolescu, vicepresedinte si director de dezvoltare Emag, pe blogul companiei. La ora publicarii acestui articol, pe site-ul Emag.ro sunt prezentate numai produsele care beneficiaza de promotii Black Friday, insa pentru foarte multe dintre acestea stocul este epuizat.

Pana la ora 10:00, Emag.ro a avut 400.000 de vizitatori unici si a primit comenzi pentru 34.000 de produse in valoare de 4 milioane de euro.Cifra reprezinta aproximativ 40% din vanzarile medii lunare realizate in acest an, avand in vedere ca Emag a realizat in primele sase luni ale anului afaceri de 62 milioane de euro."Impactul campaniei a depasit orice asteptari daca ne raportam la orice alt eveniment din istoria comertului din Romania. Incercam sa suplimentam cantitatile de la furnizori pentru promotiile speciale. Va reamintim ca orice alt produs, in afara promotiilor speciale, are astazi 10% discount pe loc. Livrarea comenzilor se va face in tot cursul saptamanii viitoare, folosind capacitatea maxima de transport a curierilor", a declarat Radu Apostolescu.

Si site-urile mai mici, ca Evomag.ro au avut probleme de functionare in aceasta dimineata, acesta avand momente in care a fost indisponibil. Pana la ora 11:00, Evomag a avut peste 80.000 de vizitatori unici si a primit peste 500 de comenzi, dupa cum a declarat pentru DailyBusiness.ro Mihai Patrascu, directorul executiv al companiei.

Acesta spune ca stocurile celor mai "hot" produse, tableta Samsung Galaxy Tab de 7 inchi, smartphone-ul Samsung i9003 si LCD-ul LG FullHD de 32 de inchi, s-au epuizat in numai trei minute de la debutul promotiei.

Practic, 80% din stocul produselor care au beneficiat de reduceri a fost epuizat cu ocazia Black Friday. La ora publicarii acestui articol, Evomag.ro este din nou disponibil.

Si site-urile altor retaileri online precum Koyos si PCGarage, dar si site-ul retailer-ului traditional Flanco, au fost indisponibile pentru mai multe momente in cursul acestei dimineti. La ora publicarii acestui articol, atat Koyos.ro cat si PCGarage.ro sunt accesibile.
Galerie Foto
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria


In Statele Unite, Black Friday (vinerea neagra) este ziua care deschide oficial sezonul de vanzari pentru Sarbatorile de Craciun, si este, in general ziua care genereaza cele mai multe vanzari.

Reducerile de pe site-urile de profil locale din aceasta zi ajung si la 60%.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 17:51
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter