- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Top 10 gadget-uri care urmeaza sa fie lansate in 2014

29 Dec, 00:07 • adrian.mihaltianu
Anul 2014 este asteptat sa fie unul plin de lansari ale celor mai noi si revolutionare gadget-uri. Astfel, smartphone-urile si tabletele vor deveni mai stilizate si ergonomice, rapide si atragatoare. Dar pe langa aceste produse ce tin inca prima pagina a inovatiilor tehnologice vor aparea multe noi gadget-uri cu utilizari diverse.
Top 10 gadget-uri care urmeaza sa fie lansate in 2014

De la ceasuri “destepte” pana la console de jocuri, piata IT va fi terenul de “batalie” al gigantilor din acest domeniu in 2014, comenteaza [url=http://tech.uk.msn.com/features/10-most-exciting-gadgets-for-2014-1#image=1]Msn Tech[/url], care a facut o selectie de 10 gadget-uri asteptate anul viitor.

Apple iPad Pro

[img=4552][/img]iPad Air si iPad mini sunt inca cele mai dorite tablete. „Inca”, pentru ca Samsung si Google (ce au anuntat si ei noi tablete in 2014) acapareaza din ce in ce mai mult din acest segment de piata unde compania din Cupertino este foarte bine cotata. Astfel, Apple trebuie sa inoveze cu noul iPad Pro.

Foarte discutat in ultimele luni, din specificatiile acestui nou iPad se intrevad un ecran masiv de 12,9 inci, cu o putere marita de procesare inclusiv pe partea grafica. Numele urmeaza acelasi reguli ca MacBook-urile si este destinat sa faca deosebirea intre Air (destinat device-urilor foarte subtiri) si Pro (pentru device-urile puternice).

Asteptati-va totusi ca Samsung si restul competitorilor sa scoata pe piata o linie asemanatoare de produse.

HTC M8

[img=4560][/img]In ciuda faptului ca este o companie foarte bine vazuta datorita smartphone-urilor One, HTC a avut un 2013 destul de greu. Samsung si Apple au tinut stransa competitia, asa ca gigantul din Taiwan este angrenat in lupta pentru supravietuire.

Astfel, HTC va lansa noul device cu nume de cod M8, cu care spera sa acapareze parte din piata si sa ii aduca venituri substantiale. Asemanator cu HTC One, va avea un design unibody din aluminiu si o camera cu tehnologie Ultra Pixel. Totodata, ecranul face ca device-ul sa fie inclus in categoria phablet – cu o dimensiune de 5 inci si un procesor foarte rapid din seria Qualcomm.

Sunt zvonuri ca va fi lansat in februarie la Mobile World Congress.

Apple iWatch

[img=4553][/img]Acest gadget este unul dintre cele mai asteptate si discutate inca de la sfarsitul anului 2012. Zvonurile despre acest produs au tinut ocupate multe reviste de specialitate in tot acest timp. Chiar daca unii au asteptat lansarea lui in 2013, iata ca Apple pregateste acest lucru pentru toamna lui 2014.

Device-ul va fi un companion foarte util pasionatilor, iar specificatiile lui pot fi printre cele mai inovatoare si anume – un display flexibil, aplicatii destinate fitness-ului, modul Bluetooth cu un consum de energie foarte mic pentru a creste durata de viata a bateriei si sa permita gadget-ului sa se conecteze la un iPhone si sa preia informatii ca email-uri, notificari de apeluri si altele.

In concluzie, se asteapta sa fie o varianta mult mai bine realizata a dezamagitorului Galaxy Gear de la Samsung.

Samsung GalaxyRound 2

[img=4555][/img]Telefonul flexibil de la Samsung este deja de vanzare in Korea. Si chiar daca s-au vandut doar 10.000 de unitati, inca este un aparat ce merita asteptarea, mai ales ca surse din IT sugereaza lansarea unei noi versiuni a telefonului GalaxyRound pentru anul viitor.

Astfel, cu o noua versiune, aparatul poate avea si proprietari din afara patriei-mama a companiei. Este asteptat ca telefonul sa isi mentina curbura stanga-dreapta ce il va ajuta sa se diferentieze de rivalul sau direct de la LG – G Flex, ce este curbat sus si jos.

Tableta Nintendo Android

[img=4551][/img]Un zvon lasciv, dar merita sa fim incantati. Japonezii de la Nintendo au transmis in repetate randuri ca lucreaza la o tableta cu Android cu lansare in 2014, iar spre dezamagirea fanilor lui Mario si Zelda, va putea fi folosita doar in scopuri educationale.

Ideea, potrivit unor chat-uri pe Twitter, este sa atraga copii cu varste mici, asa ca nu vor regasi remake-uri de titluri NES si SNES. Cu atat mai rau.

Cu toate acestea, de ce sa nu fim entuziasmati ca Nintendo va incerca ceva cu totul diferit?

Ochelarii Google

[img=4558][/img]Google Glass este deja de vanzare pentru cei ce pot da aproape 1.000 de lire sterline in ciuda specificatiilor hardware. Dar 2014 se anunta anul in care oricine doreste sa arate ca un personaj desprins din filmele Sci-Fi, sa isi poata cumpara o pereche din acesti ochelari high-tech.

Deja incarcat cu aplicatii software impresionante, incluzand transportul public, o impresionanta cartografiere detaliata si posibilitatea de cautare pe net in timpul miscarii, ochelarii par gata sa iasa pe piata.

Asteptati-va la un pret foarte mare si avertizari asupra confidentialitatii atunci cand Google va da verde comercializarii acestui produs.

Nikon 1 V3

[img=4561][/img]Numita camera foto „1” a producatorului Nikon a avut vanzari foarte proaste, dar se pare ca acesta depune eforturi disperate pentru a-si mentine cota de piata cu ajutorul camerelor mirrorless.

Editia V3 a camerei Nikon 1 este asteptata sa fie prezentata in editia din ianuarie 2014 la Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Surse din interior au sugerat ca va pastra design-ul retro al aparatului Cool-pix P7800, cu patina de blitz inclusa, in loc de accesoriile gasite pe carcasa modelului curent. De asemenea, se asteapta sa aiba un pret destul de piperat.

Canon EOS M2

[img=4554][/img]Cu Nikon oferind o noua camera mirrorless la CES in Las Vegas, este de asteptat ca producatorul nipon Canon sa ofere ceva similar.

EOS M2 va fi succesorul EOS M (foto) si va veni la pachet cu multe specificatii impresionante si un design compact si in trend.

Senzorul de 20 megapixeli si abilitatile autofocus mult imbunatatite vor fi probabil prezentate la CES. Asemenea produsului oferit de Nikon, acesta va fi o solutie scumpa pentru doritorii camerelor foto din gama high-end.

Samsung Galaxy S5

[img=4557][/img]Zvonuri despre un nou varf de gama al companiei coreene au fost lansate de multe saptamani. Este de asteptat ca Samsung sa isi prezinte noul telefon in februarie, ceva mai devreme de anul trecut cand in martie au lansat Galaxy S4 printr-un eveniment destinat complet acestui aparat.

Printre specificatiile zvonite aparute se numara carcasa de metal, ecran de 5 inci si ultima versiune de Android  4.4 KitKat, o camera de 16 megapixeli precum si un display mult mai luminos. Cu toate ca, este de luat in calcul si o varianta mai ieftina, de plastic.

Valve Steam Machines

[img=4562][/img]Platforma Steam de la Valve a revolutionat jocurile pe PC. Iar acum compania spera sa treaca la un nou nivel si in fata consolelor proaspat lansate – Xbox One si PS4 – cu ale sale Steam Machine-uri. Aceste device-uri sunt PC-uri la baza cu specificatii high-end, ruland propriul sistem de operare de la Valve si oferind acces la sute de titluri de jocuri la preturi mai mici decat consolele mai sus amintite.

Prototipuri ale acestor device-uri sunt deja testate de cativa beta-testeri, asteptandu-se o lansare in piata dupa jumatatea lui 2014. Preturile vor fluctua in functie de puterea de procesare si specificatiile tehnice, dar scopul este oferirea unor produse mult mai superioare celor produse de Microsoft si Sony care sunt mai scumpe.

Citeste si: Top 10 tendinte de consum in IT&C pentru 2014