MEDIA & MARKETING

Alianta media care se destrama cu scandal: Realitatea ii cere socoteala lui Burci la tribunal

26 ianuarie 2015, ora 14:04, autor(i): DailyBusiness.ro 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
burcii.jpg
Anuntata cu surle si trambite la finele lui august, intelegerea prin care publicitatea pe site-ul Realitatea.net urma sa fie administrata de o agentie a lui Cristian Burci a generat mai multe conflicte intre cele doua parti. Realitatea Media cere acum insolventa agentiei patronului Adevarul-Prima TV.

Realitatea Media SA a introdus pe 22 ianuarie o cerere la Tribunalul Bucuresti prin care solicita insolventa agentiei Graffiti Blue. 

Pentru a initia un astfel de demers, creditorul trebuie sa aiba de recuperat de la debitor o suma de cel putin 10.000 de euro.

Nu este pentru prima data cand Realitatea Media actioneaza in instanta agentia de publicitate a lui Cristian Burci. Inca de pe 16 octombrie anul trecut, compania media aflata in insolventa a mai dat in judecata aceasta agentie, prin administratorul special Bercea Florin si administratorul judiciar Rovigo.

Pe 19 noiembrie, cererea de chemare in judecata depusa de Realitatea Media a fost anulata, potrivit datelor de la Tribunalul Bucuresti.

Ramane de vazut daca noul demers in instanta, cel privind cererea insolventei, va avea consecinte asupra afacerii lui Burci, care si-a mai bagat de altfel in insolventa alta companie din domeniu. 

Realitatea.net, unul dintre cele mai vizitate site-uri romanesti, anunta in august anul trecut ca incepand din 1 septembrie publicitatea pe acest site va fi administrata de o noua firma, Graffiti Blue.

Graffiti Blue este o agentie infiintata in mai 2014 si are ca principal actionar firma prin care omul de afaceri Cristian Burci (Prima TV, Adevarul, Graffiti BBDO) isi desfasoara majoritatea activitatilor de media din Romania. 

Pana in septembrie 2014, de spatiul publicitar Realitatea.net se ocupa Dragos Stanca prin ThinkDigital/Q2M.

Conform datelor BRAT, publicitatea pe site-ul Realitatea.net - cu 5,85 milioane de vizitatori unici in decembrie - este gestionata de catre regia proprie a Realitatea Media.Realitatea a si anuntat de altfel ruperea contractului cu agentia lui Burci in octombrie anul trecut, dupa doar o luna de parteneriat.

"Realitatea Media SA anunta intreruperea colaborarii cu Agentia Grafitti Blue SRL, incepand cu 1 octombrie. Motivul denuntarii contractului  il constituie neindeplinerea obligatiilor ce ii reveneau agentiei, prin neplata ratelor prevazute prin contract. Vanzarea spatiilor de publicitate de pe realitatea.net se va face prin regia proprie”, se arata in anuntul Realitatea

Citeste si: Asaltat de creditori, Cristi Burci baga in insolventa Media Direction 
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 30 Septembrie 2020, 21:29
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter