Documentarul Mâncarea Viitorului va avea premiera în exclusivitate la BBC Earth pe data de 14 ianuarie, de laora 23:00 şi le va prezenta telespectatorilor viitorul fascinant al alimentelor: de pe câmp, prin culoarele magazinelor, până la mesele noastre.
Prezentat de comediantul
irlandez Dara O Briain, noul documentar
va dezvălui tehnologii de ultimă oră care vor avea un impact în ferme,
supermarketuri, bucătării şi restaurante din întreaga lume, transformând modul
în care cultivăm, cumpărăm şi consumăm alimentele.
În primul episod, Dara vizitează
Thanet Earth – ferma de înaltă tehnologie din Kent, Marea Britanie, în care se
cultivă milioane de fructe şi legume pe tot parcursul anului – toate acestea
fără niciun fel de sol.
Dara O Briain se întalneşte cu echipa
tehnică din spatele acestei ferme unde totul este controlat până la cel mai mic
detaliu: lumina, temperatura şi chiar insectele.
Dara se îndreaptă mai apoi către Texas unde în urma celor cinci ani de
secetă s-a ajuns la folosirea unei tehnici numită „însămânţarea norilor”: mai exact eliberarea din
avion a unei mici cantităţi de chimicale pentru a produce ploaie, destul cât să
alimenteze un oraş de dimensiunea San Francisco.
De asemenea, Dara
experimentează aşa numitele gusturi digitale, livrate printr-un receptor al
limbii.
Starul Michelin, chef Angela Hartnett întâlneşte oamenii de ştiinţă din bucătăriile
armatei Statelor Unite care creează mâncare rezistentă trecerii timpului, o
alimentaţie care poate deţine secretul ce va duce la sfârşitul termenelor de valabilitate.
Angela testează
de asemenea şi tigaia vorbitoare care promite a fi ajutorul unei mese perfecte
de fiecare dată.
La rândul său, Chris Bavin se
află la o fermă din Australia unde fermierii au fost deja înlocuiţi cu roboţi,
de la cei care au grijă de vaci, pană la dronele care supraveghează atent culturile.
Chris încearcă ulterior o pastilă compusă din alge marine care ar putea opri
corpul uman din a absorbi o parte din grăsimi.
Determinat să testeze această
pastilă, Chris adună un grup de şoferi de tir cu o dietă bogată în grăsimi
pentru a vedea dacă pastila chiar poate funcţiona şi dacă rezultatele sale vor
fi cu adevărat uimitoare.
Expertul în tehnologie, Dr Shini Somara vizitează restaurantele de
înaltă tehnologie din Shanghai pentru a
vedea chelnerii-robot în acţiune şi pentru a se bucura de experienţa
multi-senzorială de a mânca, unde absolut tot ce vezi, miroşi, auzi şi guşti
este controlat de restaurant.
De
asemenea, Shini va investiga dacă „fructul de pădure
miraculos” aşa numitul “miracle berry” se ridică la aşteptări – poate trasforma
cu adevărat cele mai acre arome în ceva delicios de dulce?
Populaţia poate fi în creştere, dar acest documentar dezvăluie soluţii
ingenioase pentru a asigura viitorul micului dejun, al prânzului şi al cinei.
MEDIA & MARKETING
BBC Earth difuzeaza joi un documentar despre mancarea viitorului
12 ianuarie 2016, ora 16:23
Comentariile acestui material
[+] Adauga comentariul tau (niciun comentariu publicat)
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: [email protected]
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
Trimite Comentariul
Materialele zilei din MEDIA & MARKETING
16 februarie 2022, ora 14:53 in Media & Marketing |
67 vizualizari |
0 comentarii
20 ianuarie 2022, ora 21:09 in |
70 vizualizari |
0 comentarii
06 ianuarie 2022, ora 16:00 in |
45 vizualizari |
0 comentarii
21 decembrie 2021, ora 18:32 in |
69 vizualizari |
0 comentarii
Articole similare
- History difuzează documentarul “Piraţii şi comoara templierilor”
- History exploreaza secretele din Alcatraz
- Discovery Channel anunta premiera documentarului Dezastrul din Colectiv
- BBC Earth prezintă Aventuri în Marea Britanie cu Bear Grylls
- Drama refugiaţilor creştini din Orientul Mijlociu, în documentarul „Întoarcerea acasă”, la TVR 1
Ultima ora