MEDIA & MARKETING

Cum arata cel mai mare studio de film din Romania si din regiune, dupa renovare

06 martie 2019, ora 12:01 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
buftea5.jpg
Procesul de reabilitare a platourilor de la Buftea este aproape de final, dupa aproape patru luni de lucrari, anunta Studiourile Buftea. Vezi cum arata acum cel mai mare studio de film din Romania si din regiune, inaugurat in urma cu peste 60 de ani.

"Dupa aproape 4 luni de eforturi umane si financiare considerabile, procesul de reabilitare al platourilor de la Buftea este aproape de final. La ora actuala acestea sunt pregatite de filmare in proportie de 90%", spun reprezentantii Studiului Cinematografic Buftea pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit lor, a fost refacuta instalatia electrica si au fost inlocuite cablajele furate, s-au rebransat la reteaua de electricitatea, s-a refacut instalatia de alimentare cu apa, s-au schimbat usile de acces, inlocuit podele deteriorate, s-a curatat si igienizat sistemul de antifonare sonora, iar centrala termica proprie a intrat in reparatii capitale.

Galerie Foto
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
"Edificiul functioneaza la capacitate maxima. In curte s-au asfaltat partial aleile, iar cand conditiile meteo ne-o vor permite toate cladirile Studioului vor intra reparatii majore", mai spun reprezentantii celui mare  studio de film din Romania.

Studiourile cinematografice Buftea au fost inaugurate in urma cu peste 60 de ani, potrivit informatiilor de pe pagina proprie de Facebook. De-a lungul timpului, aici au fost produse peste 500 de filme de lung metraj și mai toate coproducțiile românești până în 1989. După privatizare, acestea s-au transformat in Studiourile Media Pro. 

La sfarsitul anului 2015, Studiourile Media Pro din Buftea au fost cumparate de omul de afaceri si regizorul Bobby Paunescu iar pe 15 noiembrie 2018 au intrat in insolventa. Tribunalul Ilfov a desemnat atunci ca administrator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvenţă Dinu Urse şi Asociaţii SPRL.

În 1951, Petru Groza, preşedintele guvernului a dat citire actului de înfiinţare: „Astăzi 9 iunie 1951, se pune piatra de temelie a Centrului de producţie cinematografică.” Pe o suprafaţă de 50 ha, se începea construcţia unui complex de 5.000 mp. Construcţia Centrului a durat până în 1959, predarea diferitelor obiective făcându‑se treptat.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 28 Ianuarie 2022, 10:38
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter