- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Fata juridica a unui scandal media: Ce drepturi i-a incalcat Antena 1 lui Emil Boc

15 Feb, 00:05 • marian.rujoiu
Dreptul la demnitate, dreptul la propria imagine si atingeri aduse vietii private sunt prevederile Codului Civil incalcate de televiziunea Antena1, prin difuzarea imaginilor care-l prezinta pe fostul premier Emil Boc, nud.
Fata juridica a unui scandal media: Ce drepturi i-a incalcat Antena 1 lui Emil Boc

“Au fost incalcate atat prevederile Codului Civil in vigoare, respectiv art. 72 – Dreptul la demnitate, art. 73 – dreptul la propria imagine, art. 74 – atingeri aduse vietii private, cat si prevederile articolului 26 din Constitutie care vizeaza dreptul fiecarui cetatean la viata intima, familiala si privata”, a declarat Cosmina Simion, coordonatorul practicii de proprietate intelectuala, media si tehnologie din cadrul companiei de avocatura DLA Piper Romania, pentru DailyBusiness.ro.

In fata persoanei prejudiciate, respectiv fostul premier Emil Boc, raspunderea pentru continutul serviciilor de programe difuzate, revine, in conditiile legii furnizorului de servicii media audiovizuale, respectiv entitatii juridice care opereaza postul de televiziune Antena 1, a spus Cosmina Simion de la firma de avocatura DLA Piper.

Potrivit acesteia, in cazul in care va da in judecata postul de televiziune, Emil Boc poate invoca incalcarea tuturor drepturilor enumerate mai sus.

“In cazul in care consimtamantul persoanei ale caror imagini au fost difuzate nu a fost obtinut in mod expres si neechivoc, oricare dintre textele de lege de mai sus pot fi invocate”, a precizat Simion.

Intrebata daca fostul premier ar avea castig de cauza in instanta, reprezentanta DLA Piper a spus ca “nu pot face astfel de calificari fara a avea cunostinta de toate aspectele care vizeaza situatia de fapt”.

La randul lor, reprezentantii CNA au anuntat ca institutia va analiza, in cadrul unei sedinte viitoare, emisiunea „Un show pacatos” de la Antena 1, unde a fost difuzata o inregistrare in care fostul premier Emil Boc apare nud.

Si asta pentru ca CNA a primit mai multe sesizari de la telespectatori cu privire la editia de luni a emisiunii „Un show pacatos”.

In editia de luni seara a emisiunii „Un show pacatos” de la Antena 1 a fost difuzata o inregistrare in care fostul premier Emil Boc apare nud, in timp ce pare ca se pregateste sa se imbrace intr-un vestiar.

In replica, Dan Capatos a declarat in legatura cu difuzarea imaginilor, pentru paginademedia, ca “mi s-a parut relevant sa-l dau, tocmai pentru a opri santajul celor care spuneau ca aveau acest film”.