MEDIA & MARKETING

Lovitura data de deputati TVR: Taxa radio-tv ar putea fi platita doar de abonatii ce vor serviciul

01 aprilie 2014, ora 17:05 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
tvr.jpg
Camera Deputatilor a adoptat tacit, marti, o propunere legislativa care prevede ca taxa pentru serviciul public de radiodifuziune si televiziune va fi platita de abonatii care au optat pentru aceste servicii.

In prezent, taxa este colectata prin intermediul furnizorului de energie electrica.

Initiatorii proiectului, 19 parlamentari PPDD, considera ca actuala lege impune celor care au contract cu un distribuitor de programe dubla taxare radio-tv, prin intermediul facturii de energie electrica si prin contractul cu un operator cablu TV.

Acestia sustin ca cetatenii au dreptul sa-si aleaga liber sursa de informare si orice cetatean care detine aparate dispozitive radio-tv poate sa doreasca sau nu serviciile SRR sau SRTV si nu i se poate bloca accesul liber la informare prin conditionarea mentinerii unei stari contractuale obligatorii cu SRR sau SRTT, scrie Mediafax.Pe de alta parte, seful TVR, Stelian Tanase, declara luna trecuta ca majorarea taxei TV este o chestiune aflata in discutie, pe agenda, el aratand ca, in opinia sa, majorarea nu se va putea aplica in acest an. De asemenea, el a mentionat ca insolventa nu poate fi evitata la televiziunea publica.

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) a avut in 2013 un profit de circa 2,5 milioane de lei, insa datoriile istorice ale Televiziunii Romane se ridica la 800 de milioane de lei.

Citeste siTVR in insolventa? Cum poate fi salvata o "biata firma" cu salariu mediu de 2.700 lei
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 16 Iulie 2020, 02:45
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter