MEDIA & MARKETING, CARIERE

Niels Schnecker, noul sef al TVR? (Update 2)

10 decembrie 2013, ora 17:40   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
niels.jpg
Claudiu Saftoiu ar putea fi inlocuit la conducerea postului public de televiziune cu Niels Schnecker.

"Dan Voiculescu anunta ca s-a inteles cu Ponta si ca sef al TVR va fi Niels Schnecker", anunta avocatul Iulian Urban.

In urma cu un an, omul de televiziune Niels Schnecker, realizator de programe la postul Antena 3, a refuzat propunerea de a fi numit la conducerea Consiliul de Administratie al companiei CFR SA.

Intrebat daca numirea lui Schnecker face parte din procesul de selectie a managerilor privati la companii de stat, Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi a raspuns afirmativ.  

Insa, intr-o interventie telefonica la Antena 3, Schnecker a refuzat politicos oferta. “Este vorba de functia de presedinte al Consiliuliu de Administratie al CFR SA, o functie neexecutiva. Este o mare onoare pentru mine, este o incununare a reputatiei de consultatn financiar, ca specialist in domeniul de management strategic, pe care mi-am creat-o in Romania, si mi-ar face o mare placere sa intru in acest Consiliu de Administratie pentru ca, dupa parerea mea, CFR Infrastructura este cheia de bolta a problemelor din CFR. Este cea mai capusata, cea mai agresata, este cea care sufera cel mai mult prin faptul ca CFR Marfa a fost calcata in picioare de catre unii si altii care s-au gandit ca pot sa ia din ea tot. Ca atare ar fi o provocare care cred ca orice consultant in domeniul economic si-ar dori-o in orice zi”, declara Schnecker. 

“Acum doi ani Antena 3 mi-a facut o propunere de nerefuzat, aceea de a fi moderator si nu vreau sa renunt la aceasta cariera. Cu multa durere in suflet trebuie sa renunt la oferta (Ministerului Transporturilor n.r.)”, mai spunea omul de televiziune.

Ce le-a spus Saftoiu parlamentarilor, cu ocazia demisiei de la TVR (Update 1)

10 decembrie 2013, ora 16:48   | 1 comentariu publicat
saftoiu.jpg
Claudiu Saftoiu explica intr-o scrisoare trimisa parlamentarilor cum s-a aflat in imposibilitatea de a indeplini obiectivele prevazute in planul de redresare a televiziunii publice si isi exprima compasiunea fata de familiile celor pe care i-a disponibilizat.

Claudiu Saftoiu a apelat la puterea parlamentarilor astfel ca, prin votul lor, sa mentina in atributii organismul deliberativ al Televiziunii Publice, Consiliul de Administratie si astfel sa evite o situatie fara iesire pentru Televiziunea Romana prin respingerea Raportului de Activitate aferent anului 2012.

“Solicit dispunerea masurilor necesare in vederea absolvirii mele de responsabilitatile conferite prin Hotararile Parlamentului Romaniei nr. 37/2012, respectiv nr. 40/2012, privind numirea consiliului de administratie al Societatii Romane de Televiziune si a presedintelui acesteia”, spune Saftoiu in scrisoarea adresata Parlamentului.

Acesta precizeaza ca i-a fost fost imposibil sa respecte toate obligatiile asumate in Programul de redresare economica a SRTv, aprobat prin Memorandumul Guvernului Romaniei.“Neadoptarea, in decursul mandatului, a modificarilor legislative necesare pe textul legii de functionare a Societatii Romane de Televiziune, serviciu public de interes national, au periclitat astfel nu doar implementarea planului de redresare economica in cuprinsul careia exista un capitol de lege ferenda, ci si difuzarea programelor sale”, explica Saftoiu.

El si-a arata nemultumirea si fata de neaprobarea, cu ocazia dezbaterilor si adoptarii Legii Bugetului de Stat pe anul 2014, a amendamentelor conditie sine qua non pentru revenirea SRTv in peisajul mediatic din Republica Moldova;

Saftoiu mai vorbeste si de aducerea unei grave atingeri a drepturilor platitorilor de taxa tv, prin afectarea posibilitatii de recep?ie a programului TVR2 al SRTv pentru publicul telespectator, prin Hotararea Guvernului nr. 403/2013, prin care se aproba “Strategia privind tranzitia de la televiziunea analogica terestra la cea digitala terestra si implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel national”.

Serviciul public de televiziune trebuie sa beneficieze de toate mijloacele necesare, adaptate imprejurarilor, in vederea asigurarii accesului direct, permanent si fara distorsiuni la informatiile si mesajele destinate tuturor cetatenilor prin transmisia semnalului pe cale terestra sau digital-terestra.

Consecintele starii de drept si de fapt existente sunt legate de imposibilitatea televiziunii publice de a-si indeplini misiunea in conditii de minima normalitate, mai ales in contextul acestei perpetuate situatii de criza, mai spune Saftoiu.

El adauga ca repetatele demersuri facute pe durata mandatului sau nu au primit solutionari concrete, doar responsabilizarea excesiva a conducerii deliberative si executive a SRTv, astfel incat nicio propunere de amendare a legii nu a fost insusita (in materia depolitizarii, in materia redefinirii beneficiarilor serviciului public de televiziune, in materia dezvoltarii organizationale).

"In calitate de ordonator principal de credite pentru fondurile alocate de la bugetul de stat pentru transportul de semnal am epuizat posibilitatile legale de a ma conforma recomandarilor primite in locul implicarii responsabile din partea autoritatilor abilitate, strategia neoferind nicio solutie alternativa, mai cu seama pentru gospodariile cu venituri mici si mijlocii", mentioneaza fostul presedinte.

El mai spune ca mandatul presedintelui director general al Societatii Romane de Televiziune nu se intinde pana la asistarea la decizii care ar putea afecta dreptul constitutional la informatie al tuturor cetatenilor Romaniei fata de care serviciul public de televiziune are nu doar obligatii legale ci si de natura morala.

"Nu am dreptul sa-mi asum o conduita care sa afecteze intreaga comunitate romaneasca din tara si diaspora", continua Saftoiu.

Nu in ultimul rand, el si-a exprimat compasiunea fata de toate familiile care au fost afectate de disponibilizarile din cadrul procesului de restructurare a TVR.

Claudiu Saftoiu a fost validat de catre Parlament ca presedinte - director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) in iulie 2012.

Claudiu Saftoiu a demisionat din functia de presedinte TVR (Articol initial)

10 decembrie 2013, ora 14:21   | 1 comentariu publicat
CS.jpg
Presedintele-director general al TVR, Claudiu Saftoiu (foto), si-a dat marti demisia, cu putin timp inainte ca raportul de activitate al institutiei sa fie discutat in Parlament.

O respingere a raportului ar fi insemnat demiterea de drept Consiliului de Administratie al TVR, inclusiv a presedintelui Claudiu Saftoiu, scrie HotNews.ro, care citeaza surse apropiate situatiei.

Surse din PNL au declarat anterior pentru Gandul ca Saftoiu ar putea fi inlocuit din functie, USL planuind sa respinga astazi in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului raportul de activitate al postului public, ceea ce echivaleaza cu demiterea in bloc a conducerii.

Potrivit acestora, subiectul a fost discutat in intalnirea de luni dintre Crin Antonescu si Victor Ponta de la Senat. Printre numele vehiculate drept inlocuitor al lui Saftoiu este si cel al jurnalistului Rares Bogdan, realizator la Realitatea TV.Cu toate acestea, Rares Bogdan sustine ca nu are de gand sa plece la TVR.

"Sa lamurim odata lucrurile, doar ieri si azi cred ca am raspuns la peste 100 de telefoane si mesaje pe tema aceasta, de 10 zile am raspuns probabil la peste 300 de apeluri, mesaje, email-uri pe ...tema zilei: "Rares pleci de la Realitatea?" Nu dragii mei, nu, nu plec nicaieri de la RealitateaTv! Nu plec nici la RomaniaTv, nici la B1, nici la Digi si ....nici la TVR, nici realizator si nici PDG. Sunt doar zvonuri fara temei", a scris el pe Facebook, pe 4 decembrie.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Adrian Popescu a spus:
11/12/2013 11:56
Eu ca cetatean al tarii asteia si utilizator de televiziune digitala VREAU SA FIE ELIMINATA TAXA TV , pe care o consider abuziva si imorala .
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 29 Septembrie 2020, 12:54
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter