MEDIA & MARKETING, CARIERE

Omul de televiziune Niels Schnecker refuza sefia CFR (Update 1)

12 decembrie 2012, ora 18:37 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
ns.jpg
Omul de televiziune Niels Schnecker, realizator de programe la postul Antena 3, propus la conducerea Consiliul de Administratie al companiei CFR SA, a anutat ca refuza oferta.

Intrebat daca numirea lui Schnecker face parte din procesul de selectie a managerilor privati la companii de stat, Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi a raspuns afirmativ. 

Insa, intr-o interventie telefonica la Antena3, Schnecker a refuzat politicos oferta.

“Este vorba de functia de presedinte al Consiliuliu de Administratie al CFR SA, o functie neexecutiva. Este o mare onoare pentru mine, este o incununare a reputatiei de consultatn financiar, ca specialist in domeniul de management strategic, pe care mi-am creat-o in Romania, si mi-ar face o mare placere sa intru in acest Consiliu de Administratie pentru ca, dupa parerea mea, CFR Infrastructura este cheia de bolta a problemelor din CFR. Este cea mai capusata, cea mai agresata, este cea care sufera cel mai mult prin faptul ca CFR Marfa a fost calcata in picioare de catre unii si altii care s-au gandit ca pot sa ia din ea tot. Ca atare ar fi o provocare care cred ca orice consultant in domeniul economic si-ar dori-o in orice zi”, a declarat Schnecker.“Acum doi ani Antena 3 mi-a facut o propunere de nerefuzat, aceea de a fi moderator si nu vreau sa renunt la aceasta cariera. Cu multa durere in suflet trebuie sa renunt la oferta (Ministerului Transporturilor n.r.)”, a mai spus Niels Schnecker.

Omul de televiziune a mai declarat ca “motivul de tristete este ca intr-o tara normala cele doua lucruri nu ar trebui sa fie exclusive. Din pacate avem inca o problema de mentalitate in Romania in ceea ce priveste intelegerea acestei activitati si exista permanenta suspiciune ca munca de consultanta nu exista ci este doar o sinecura pe de o parte sau pe de alta parte doar o modalitate de a avea degetele in interiorul unei placinte pentru a castiga din acea placinta. O imbecilitate."

Omul de televiziune Niels Schnecker va conduce Consiliul de Administratie al CFR SA (Articol initial)

12 decembrie 2012, ora 16:55 
ns.jpg
Omul de televiziune Niels Schnecker, realizator de programe la postul Antena 3, va conduce Consiliul de Administratie al companiei CFR SA din postura de presedinte, potrivit ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Intrebat daca numirea lui Schnecker face parte din procesul de selectie a managerilor privati la companii de stat, Silaghi a raspuns afirmativ, scrie Mediafax.

Niels Schnecker este managing senior partner la firma de consultanta Schnecker van Wyk&Pearson. El are pregatire in management financiar.

Printre noii administratori, cu un mandat de patru ani, se mai numara Isar Lucian (fost ministru al Mediului de Afaceri), Enache Jiru (secretar de stat la Finante), Cristian Ghibu (directorul general al CFR SA) si Danut Sandu.Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a anuntat la finele lunii noiembrie ca a acordat un imprumut de 175 milioane euro companiei CFR SA, finantare care va ajuta administratorului infrastructurii feroviare sa-si restructureze bilantul, permitând plata datoriilor curente.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 03:22
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter