MEDIA & MARKETING

Pepsi, Naumovici si Pro TV, buni de plata pentru plagiat

20 decembrie 2013, ora 00:07, autor(i): Madalina Pana   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
olympic.jpg
Quadrant Amroq Beverages (QAB), imbuteliatorul bauturii carbonatate Pepsi, agentia de publicitate 23 Comunications Ideas, controlata de Bogdan Naumovici, si Media Pro Pictures au fost obligate de instanta sa plateasca despagubiri intr-un proces in materie de proprietate intelectuala.

Mai exact, Tribunalul Bucuresti a admis pe 17 decembrie, dupa cinci ani de proces, actiunea formulata de Comitetul Olimpic Roman impotriva celor trei companii.á

"Obliga paratele sa se abtina de la orice acte sau fapte de natura a aduce atingere dreptului de proprietate industriala a reclamantei asupra Marcilor Olimpice, in special prin producerea, promovarea si difuzarea pe canalele media a Concursului intitulat 'Olimpiada Oamenilor Obisnuiti' si a sporturilor de promovare a acestuia, precum si a oricarui alt produs", se arata in decizia instantei, ce poate fi atacata cu apel.

De asemenea, Tribunalul a mai decis ca paratele sa plateasca in solidar suma de 10.000 lei sub forma despagubiri pentru acoperirea prejudiciului moral.

Campania "Olimpiada Oamenilor Obisnuiti" a fost realizata de agentia lui Naumovici in vederea lansarii unei noi indentitati vizuale pentru Prigat, brand din portofoliul QAB.áAceasta a fost promovata sub forma unui concurs la Sport.ro, post detinut de trustul Pro TV. á
DailyBusiness Video: Olimpiada Oamenilor Obisnuiti

Vezi mai multe din Emisiuni TV pe 220.ro


"Olimpiada Oamenilor Obisnuiti promite sa fie cea mai importanta platforma de comunicare a anului, iar participantii la calificarile locale sau la marea finala din 30 august cred ca vor ramane mult timp cu amintirea distractiei de la O.O.O. 2008. Iar daca va fi asa, sunt sigur ca ii vom reintalni la OOO 2009!", declara Bogdan Naumovici, managing partner al 23 Communications Ideas in vara lui 2008, potrivit adplayers.ro.

Tot in vara lui 2008, Comitetul International Olimpic si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman au declansat procesul impotriva celor 3 companii mentionate, solicitandádaune de 168.000 lei.

Cele trei societati au fost acuzate, potrivit evz.ro, ca au afectat cu intentie interesele Comitetului Olimpic, atat prin regulamentul campaniei publicitare äOlimpiada Oamenilor Obisnuitiô, cat si prin faptul ca aceasta a fost derulata in perioada pregatirii si desfasurarii Jocurilor Olimpice de la Beijing: 19 iulie-30 august 2008.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ionescu a spus:
20/12/2013 15:46
propun ca olimpiadele de fizica, matematica, romania si orice alta forma de olimpiada sa plateasca drepturi de autor COSR-ului.
de asemenea, propun schimbarea cuvintului Olimpiada in CORlimpiada (nu cosrlimpiada ca e mai greu de pronuntat, desi esenta este aceeasi).
COSR sa plateasca la rindul lui drepturi olimpienilor, si urmasilor acestora pe pamint. a, da, o face deja, astia sint guvernul.
gata!
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 20:55
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter