MEDIA & MARKETING

Zenith: Ritmul de crestere a cheltuielilor globale cu publicitatea se va stabiliza in 2013

30 septembrie 2013, ora 17:29 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
money2.jpg-mare.jpg
Cheltuielile cu publicitatea la nivel global vor creste cu 3,5% in acest an, chiar si in absenta unor evenimente mari de genul Jocurilor Olimpice si alegerilor prezidentiale din SUA, semn ca piata se stabilizeaza, arata un studiu publicat luni de firma ZenithOptimedia.

In plus, ZenithOptimedia a precizat ca prognoza sa de crestere este nemodificata comparativ cu estimarile din luna iunie, fiind pentru prima data dupa 2012 cand nu si-a revizuit in jos estimarile.

„Stabilizarea ritmului de crestere a cheltuielile globale cu publicitatea in acest an, un an fara evenimente mari, arata ca relansarea industriei de advertising s-a consolidat, ceea ce promite o crestere si mai puternica in 2014 si 2015”, a declarat directorul general de la ZenithOptimedia, Steve King, citata de Agerpres.


Pentru urmatorii doi ani, ZenithOptimedia se asteapta la o crestere de 5,1% a cheltuielilor cu publicitatea in 2014 si de 5,9% in 2015, pe masura ce economia europeana isi revine.Potrivit sursei citate, publicitatea pe dispozitive mobile (smartphones si tablete) va fi responsabila pentru 37% din cresterea totala inregistrata de cheltuielile cu publicitatea in acest an. ZenithOptimedia estimeaza ca
publicitatea pe dispozitive mobile va inregistra o crestere de 77% in acest an, urmata de un avans de 56% anul viitor si o crestere de 48% in 2015. In aceste conditii, ponderea cheltuielilor cu publicitatea pe dispozitive mobile va creste de la 2,8% din cheltuielile totale in 2013 pana la 6% in 2015.

ZenithOptimedia este o divizie a Publicis Groupe, al treilea mare grup mondial de advertising in functie de cifra de afaceri, dupa WPP si Omnicom.


Citeste si: Publicitatea globala: America Latina si Asia-Pacific, cele mai mari cresteri
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Ianuarie 2022, 12:51
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter