- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Apartamente gratis în România. Gabriela Firea anunță că va relua un proiect uriaș început în mandatul ei

23 May, 22:42 • Adrian Popovici
Gabriela Firea a anunțat că va relua construirea locuințelor sociale, un proiect început în mandatul ei. De asemenea, ea a promis că vor fi plătite toate sumele restante din proiectele de asistență socială.
Apartamente gratis în România. Gabriela Firea anunță că va relua un proiect uriaș  început în mandatul ei

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, a anunțat faptul că dacă va fi aleasă din nou edil al Capitalei va relua construcția blocurilor sociale, un proiect care a început în timpul mandatului ei în această funcție. După cum a explicat aceasta într-o postare de pe Facebook, ridicarea acestora a fost blocată, notează Agerpres.

Într-o postare recentă pe Facebook, Gabriela Firea afirmă că proiectele de construcție a blocurilor sociale, începute în timpul mandatului ei ca primar, au fost blocate de actuala administrație. Ea a promis să finalizeze aceste blocuri. Ea a ținut să sublinieze că ajutorul acordat persoanelor aflate în nevoie, fie că este vorba de un stimulent sau de o locuință socială, nu reprezintă o „pomană electorală”, ci un sprijin necesar.

„Blocurile sociale începute când eram primar au fost blocate. Le voi finaliza, cu sprijinul bucureştenilor. Ajutorul acordat persoanelor aflate în nevoie, fie că este un stimulent sau o locuinţă socială, nu este o pomană electorală! Este un sprijin, o mână întinsă! De fiecare dată când deschid subiectul protecţiei sociale apar aceste critici”, a scris Gabriela Firea.

Gabriela Firea anunță că va relua un proiect uriaș început în mandatul ei
Gabriela Firea anunță că va relua un proiect uriaș început în mandatul ei

Te-ar putea interesa și: Gabriela Firea și Daniel Băluță anunță un nou aeroport în București: „Următorul nostru proiect!”

Ce spune Gabriela Firea despre asistența socială din București?

„Beneficiarii sistemului de protecţie socială sunt persoane vulnerabile. Vorbim în primul rând de copii cu dizabilităţi, de mame singure care au copii în întreţinere sau de victime ale violenţei domestice. Pe interpretările cinice ale gestului normal, spun eu, de a ajuta s-a bazat decizia actualului primar de a tăia indemnizaţiile pentru persoanele adulte cu dizabilităţi. Un gest nefericit şi nedrept. Voi repara această faptă injustă”, a adăugat Gabriela Firea pe Facebook.

În plus, Gabriela Firea și-a anunțat intenția de a acorda toate sumele restante din programele de asistență socială și de a majora toate stimulentele primite de persoanele vulnerabile, astfel încât acestea să țină pas cu realitățile economice.

Gabriela Firea afirmă că în programul său pentru București – „Orașul dorit de oameni”, a inclus un și un capitol despre asistența socială. În plus, ea promite că vor finaliza complexul de locuințe sociale din Prelungirea Ghencea.

„În programul meu pentru Bucureşti – Oraşul dorit de oameni, există un capitol întreg despre domeniul social. În plus, vom finaliza complexul de locuinţe sociale din Prelungirea Ghencea. Au trecut încă patru ani şi sute de oameni nu se pot muta în locuinţele de care au atât de multă nevoie. Nici măcar primul bloc, lăsat la finalul mandatului meu în stadiu avansat, nu a fost finalizat”, a mai scris Gabriela Firea.

Citește și: Gabriela Firea și Sebastian Burduja sunt noii candidați la Primăria București. PNL și PSD se separă pentru alegerile locale 2024