- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Conferințele politicienilor, pe banii statului? Sorin Grindeanu: „Doar biletul meu de avion costa 10.000 de euro”

25 Sep, 08:41 • Bumbeneci Diana
Întrebat dacă vacanțele și conferințele politicienilor sunt organizate pe banii publici ai țării, Sorin Grindeanu nu s-a ferit să răspundă. Politicianul a fost prezent în emisiunea lui Denise Rifai de la Kanal D, acolo unde a oferit mai multe detalii inedite.
Conferințele politicienilor, pe banii statului? Sorin Grindeanu: „Doar biletul meu de avion costa 10.000 de euro”

Conferințele și vacanțele politicienilor sunt organizate pe banii statului? Aceasta este întrebarea pe care mulți români și-au pus-o de nenumărate ori, iar acum a venit rândul ca ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, să ofere și un răspuns. Fostul premier al țării a vorbit pe larg despre această situație, prezent în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D.

Conferințele și vacanțele politicienilor, dezbătute de Grindeanu

Întrebarea face referire la anul 2019, moment bine știut de români, în care Sorin Grindeanu a participat la o conferință internațională în Insulele Azore, pe tema serviciilor poștale. Se pare că Sorin Grindeanu a fost însoțit de consiliera sa Cătălina Miriţă, cunoscută după numele de Miss Buzău și implicată în nenumărate discuții publice, după ce a fost angajată fără pic de experiență.

Organizator a fost Autoritatea de Reglementare din Portugalia (ANACOM), cu sprijinul ERGP.  Cu toate acestea însă, jurnaliștii au observat încă de la acea vreme că în sistemul intern al ANCOM Sorin Grindeanu și Cătălina Miriță au apărut separat de restul grupului.

Citește și: Sorin Grindeanu se gândește să fie din nou premier. „Orice om politic are un anumit proiect”

Conferințele politicienilor, pe banii statului? Sorin Grindeanu: „Doar biletul meu de avion costa 10.000 de euro”
Conferințele politicienilor, pe banii statului? Sorin Grindeanu: „Doar biletul meu de avion costa 10.000 de euro”

Aceștia au fost trecuți pe listă la conferințele anunțate, însă între 27 și 28 iunie 2019, în timp ce Eduard Lucian Lovin, vicepreședintele ANCOM, șeful de serviciu Eugenia Oană și consilierul juridic Constantin Gabriel Maradin au apărut ca participanți între 27 și 29 iunie 2019.

În acest context, Denise Rifai l-a întrebat pe Sorin Grindeanu dacă sunt conferințele vacanțe pe banii statului și ce a implicat acea deplasare. Grindeanu, desigur, nu a ezitat să răspundă.

Pentru unii da, pentru mine niciodată nu au fost. În primul rând, nu eu am ales locația asta. Este o conferință în care era obligatorie prezența delegației ANCOM-ului din România. Organizată de Portugalia. Echipa de la ANCOM a fost mult mai largă. Acestea se țin anual. La unele am refuzat să merg.

În 2017 am devenit președintele ANCOM-ului, iar în 2018 am fost ales președinte, pe un an, la Organismul Mondial. În momentu în care a trebuit să predau mandatul, se organiza în Vanuatu. Trebuia să fiu prezent, să predau mandatul ca fost președinte. Am refuzat să merg, cu tot minusul de imagine pe care România l-a luat, pentru că mi s-a părut extrem de scumpă toată deplasarea. Nu trebuia să merg singur, ci cu întreaga delegație. Am reușit să gestionez lucrurile să explic de ce nu merg.

Apropo de Cătălina Miriţă, să știți că a dat concurs la ANCOM. În acest moment, este angajată, nu e pe cabinet la nimeni, prin urmarea unui concurs și din datele pe care le am eu își face bine treaba la ANCOM. Știți cât costa doar biletul meu de avion?! 10.000 de euro”, a declarat Sorin Grindeanu.

Mia poți citi: Investiții majore, la un aeroport din România. Grindeanu: „Am semnat două contracte, în valoare de 433 milioane lei”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult