- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Klaus Iohannis, condiționat pentru intrarea în Schengen. Care sunt măsurile pe care România trebuie să le ia în 2023

02 Feb, 15:46 • Stefan Simion
Intrarea în Schengen nu mai pare atât de departe de România. Noile declarații oferite de Dacian Cioloș arată că există anumite condiții pe care Klaus Iohannis trebuie să le îndeplinească pentru a adera rapid în acest spațiu.
Klaus Iohannis, condiționat pentru intrarea în Schengen. Care sunt măsurile pe care România trebuie să le ia în 2023

România are șanse să adere în spațiul Schengen. Această informație a apărut în urma interviului pe care Dacian Cioloș l-a susținut. Acesta nu a ezitat să atragă atenția în mod public Guvernului Ciucă și lui Klaus Iohannis. „Nu e suficient să-ţi doreşti, să faci declaraţii publice şi să aştepţi ca celelalte state care s-au opus aderării să-şi schimbe poziţia” este declarația europarlamentarului, conform Stiripesurse.ro.

Șansele României de a adera

Europarlamentarul a explicat în cadrul unui interviu pentru news.ro care sunt condițiile pe care Klaus trebuie să le îndeplinească pentru intrarea în Schengen. Primul lucru pe care Dacian Cioloș l-a punctat se referă la necesitatea unui plan de negociere. Planul de negociere este cel care le-ar permite ambelor părți să stabilească prevederile colaborării și nu numai.

Acesta nu a ezitat să spună că Guvernul Ciucă și Klaus Iohannis ar trebui să facă un plan, care, de altfel, nu a fost văzut până acum. Europarlamentarul și-a exprimat părerea despre posibilitatea României de a adera.

Schengen
Schengen

Te-ar putea interesa și: România îndeplinește criteriile de a intra în Schengen. Ylva Johansson „Sunt convinsă că vom reuşi să avem destul de curând o decizie privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen”

Dacian Cioloș, despre șansele României de a adera la Schengen

„Din punctul meu de vedere, ar fi şanse să aderăm la Schengen şi până în vară, sub preşedinţia suedeză a Consiliului UE, dacă guvernul României şi preşedintele se activează şi fac un plan de negociere” este declarația acestuia. Dacian Cioloș nu a omis să menționeze în cadrul interviului că săptămâna viitoare va avea loc un eveniment important pentru România, referindu-se la Consiliul European.

Întâlnirea organizată de acest consiliu reprezintă o mare oportunitate pentru România. În cadrul acesteia se va discuta despre migrație, temă care a fost invocată de cancelarul Austriei. ”La Consiliul European de săptămâna viitoare se va discuta exact subiectul politicii de azil şi migraţie.

Eu cred că preşedintele Iohannis trebuie să joace un rol activ şi să se asigure că prin concluziile care se trag  în Consiliu se creează cadrul necesar ca Austria şi Olanda, care s-au opus până acum, să aibă elementele necesare pentru a susţine apoi aderarea României şi Bulgariei la Schengen. Evident că nu va fi suficient acest Consiliu, dar poate să fie un element din puzzle-ul care trebuie construit ca să avem o decizie cât mai rapidă”sunt declarațiile oferite de europarlamentarul Dacian Cioloș.

Citește și: Olanda, din nou în opoziție. Țara nu vrea ca România să adere la Schengen. Migranții ilegali sunt principalul motiv invocat la JAI

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult