- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Nicușor Dan, pierzător în sondajul pe care l-a comandat. Piedone ar câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, PSD-PNL încă își caută candidatul

11 Mar, 13:45 • Adrian Popovici
Conform sondajului de opinie comandat și făcut public luni de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5, este într-o poziție favorabilă pentru a câștiga alegerile pentru funcția de primar al Bucureștiului.
Nicușor Dan, pierzător în sondajul pe care l-a comandat. Piedone ar câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, PSD-PNL încă își caută candidatul

Potrivit unui sondaj de opinie comandat și făcut public luni de către primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5, ar fi în poziție de a câștiga alegerile pentru funcția de primar al Bucureștiului. În aceeași zi, PSD și PNL așteaptă rezultatele sondajelor pe care le-au comandat pentru a decide asupra candidatului comun sau candidaților pe care îi vor susține la alegerile locale pentru Primăria Capitalei, transmite Digi 24.

Conform sondajului, care a fost comandat de către primarul Nicușor Dan, candidat independent pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, rezultă că Cristian Popescu Piedone ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, obținând 40,4% din voturi, în timp ce actualul primar general, Nicușor Dan, s-a clasat pe locul doi, cu 39,3%, la o mică distanță. Pe locul trei, cu 16%, se află Sebastian Burduja, urmat la mare distanță de Diana Șoșoacă. Gabriela Firea nu apare printre candidații evaluați în acest sondaj.

Te-ar putea interesa și: Sebastian Burduja îl acuză pe Nicușor Dan că împiedică fuziunea dintre ELCEN și Termoenergetica: Nu e un moft, e o necesitate

Rezultatele sondajului comandat de Nicușor Dan

Ce spune sondajul lui Nicușor Dan despre intenția de vot a bucureștenilor?

Potrivit sondajului comandat de Nicușor Dan , 48,2% dintre bucureșteni consideră că Capitala se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 47,5% cred că merge într-o direcție greșită.

Înainte ca Nicușor Dan să facă publice acest sondaj, președintele PNL Nicolae Ciucă a anunțat că așteaptă astăzi rezultatele sondajelor făcute de coaliția de guvernare pentru desemnarea candidatului comun la Primăria Capitalei. El a menționat că decizia va fi luată în coaliție, după analiza acestor sondaje.

„Nu am reuşit să ajungem la a nominaliza un candidat sau altul (pentru Primăria Capitalei – n.r.) pentru că am agreat împreună să sondăm care sunt cele mai potrivite persoane. În momentul de faţă sondajele sunt pe final. Noi am sondat pe Sebastian Burduja şi pe Ionuţ Lupescu. PSD ştiu sigur că nominalizat-o pe doamna Gabriela Firea şi cred că pe primarul de la sectorul 4 (Daniel Băluţă – n.r.)”, a declarat Nicolae Ciucă duminică.

Citește și:

Ce spune Nicușor Dan despre candidatura la Primăria Capitalei și alianțele care se fac înainte de alegeri

Tags: