REAL ESTATE

Asmita Gardens, proiect aflat in insolventa, a vandut in aprilie apartamente de 2,5 mil. euro

22 mai 2013, ora 11:29, autor(i): Andra Troasca 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
asmitagardensl.jpg
Complexul rezidential Asmita Gardens a vandut in luna aprilie a acestui an 21 de apartamente cu o valoare totala de peste 2,5 milioane de euro, au anuntat reprezentantii Euro Insol, compania care administreaza insolventa proiectului.

Majoritatea apartamentelor vandute in aprilie au doua si trei camere, potrivit Adreei Comsa, sefa departamentului Real Estate din cadrul Euro Insol.

In luna aprilie au fost achizitionate 4 apartamente de 4 camere (141 mp utili), 10 apartamente de 3 camere (104 mp utili), 5 apartamente de 2 camere (70 mp utili) si 2 apartamente studio (42 mp utili). Dintre acestea, 11 au fost achizitionate cu plata integrala, trei prin credite bancare si 7 prin rate direct la dezvoltator.

Complexul imobiliar este compus din sapte turnuri cu un numar total de 765 de apartamente dintre care 60 de apartamente cu 4 camere, 296 cu 3 camere, 332 apartamente cu 2 camere, 70 de apartamente studio, 7 penthouse-uri, 5.900 mp de spatii comerciale si 9.000 mp patrati de gradini. Pana in prezent s-au vandut 444 de apartamente, ramanand disponibile 314.

Asmita Gardens reprezinta cel mai mare complex residential din Romania, atat ca valoare a proiectului, cat si ca numar de apartamente, respectiv 120 milioane de euro si 758 de apartamente.

In 7 noiembrie 2011 s-a deschis procedura insolventei impotriva Asmita Gardens SRL, la cererea creditorului majoritar AGI RRE. Pe 2 octombrie 2012 Tribunalul Bucuresti a admis planul de reorganizare al debitoarei propus de Alpha Bank si Euri Insol.

Expunerea AGI RRE este de 70 milioane de euro si provine dintr-un credit acordat in 2006 de Alpha Bank Romania dezvoltatorului in vederea construirii ansamblului imobiliar.Pana la momentul deschiderii procedurii, pretul mediu de vanzare era de 1.600 euro/mp. Dupa deschiderea procedurii insolventei apartamentele s-au valorificat la un pret mediu de 1.000 euro/mp.

Se pare ca piata imobiliara isi revine. Putinii dezvoltatori mari care au mai rezistat in piata inregistreaza vanzari mari pentru aceasta perioada. Adama, spre exemplu, a vandut 25% din apartamentele inca nefinalizate din ansamblul Edenia Titan.

Citeste si
Asmita: Cum vor bancherii sa-si recupereze banii din cel mai scump proiect rezidential
Turnurile Asmita, ingenuncheate de preturile mari, datorii si neintelegeri
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Mai 2022, 07:10
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter