REAL ESTATE

Conflict la Kilometrul 0: Unirea Shopping Center, obligata sa plateasca 10 mil. lei unui SRL

11 noiembrie 2013, ora 13:29, autor(i): Madalina Pana 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
unirea.jpg
Unirea Shopping Center, companie controlata de familia Adamescu, ce detine centrul comercial cu acelasi nume din Capitala, este obligata de instanta sa plateasca unei firme circa 10 milioane de lei.

Tribunalul Bucuresti a decis pe 21 octombrie ca doua societati detinute de Dan Adamescu, Astra Nova Security si Unirea Shopping Center, sa plateasca aproape 10 milioane de lei firmei Stanbox Music SRL.

"Obliga paratele, in solidar, la plata catre reclamanta a sumei de 9.786.399,61 lei reprezentand despagubiri pentru lipsa de folosinta aferenta perioadei 11.05.2007-18.03.2013", se arata in decizia instantei bucurestene.

Totodata, cele doua societati ale lui Adamescu au fost obligate si la plata sumei de 317.051 lei catre reclamanta, reprezentand cheltuieli de judecata.

Decizia Tribunalului Bucuresti putea fi atacata cu drept de apel in 15 zile de la comunicare.

Firma Stanbox Music, infiintata in 1992, are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul al echipamentului audio/ video in magazine specializate si se judeca cu Unirea Shopping Center inca din 2005.

Motivul numeroaselor litigii in instanta intre cele doua parti pare a fi un teren de la Kilometrul 0.

Intr-un dosar mai vechi, Judecatoria Secotrului 3 a decis in noiembrie 2008 sa suspende provizoriu executarea silita a Unirea Shopping Center de catre aceasta firma, pana la solutionarea altui dosar.

Tot atunci, instanta a respins cererea firmelor lui Adamescu de suspendare provizorie a executarii silite a obligatiei de a permite accesul personalului creditoarei pe suprafata de teren neconstruita, libera pentru circulatie in suprafata totala de 240 mp situata in Piata Unirii nr.1, sector 3, in zona de acces din Aleea Negru Voda.

Situat in Piata Unirii, una dintre cele mai scumpe zone din Bucuresti, centrul comercial Unirea Shopping Center este avantajat de traficul ridicat din zona de aproximativ 400.000 de trecatori pe zi.

In primele sase luni ale anului, compania si-a crescut de peste doua ori profitul net, pana la 3,75 milioane de lei, in vreme ce afacerile au scazut usor, pana la 38 milioane de lei.


Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Octombrie 2020, 07:10
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter