REAL ESTATE

Cum vrea Auchan sa ridice un cartier pe "ruinele" Tractorului Brasov

11 aprilie 2012, ora 14:29, autor(i): Andra Troasca 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Auchan.jpg
Grupul Auchan vrea sa construiasca un cartier in urmatorii 10 ani pe fosta platforma Tractorul din Brasov, care ocupa 10% din suprafata orasului. Prima faza a investitiei ii costa pe francezi 55-60 milioane de euro, bani ce vor intra intr-un centru comercial cu finalizare in 2013.


In afara de centrul comercial, Coresi Shopping Center, Auchan mai planuieste sa construiasca in fostul parc industrial 3.000 de locuinte, cladiri pentru birouri, un spital privat si o zona de logistica.

Proiectul poate evolua in timp, in functie de colaborarile pe care divizia de imobiliare a grupului o va avea cu diversi operatori cu know-how pe partea de office si rezidential, potrivit lui Tatian Diaconu, directorul Immochan.

Acesta a declarat ca Immochan nu si-a propus sa faca specula imobiliara la Brasov, dar asta nu exclude posibilitatea vanzarii anumitor parti din teren, cu conditia ca Auchan sa pastreze controlul proiectului pana la finalizarea acestuia.Prima faza a proiectului va fi dezvoltata pe o suprafata de 24 de hectare, din totalul de 100 de hectare cat masoara terenul achizitionat de la Flavus Investitii si va cuprinde un hipermarket Auchan de 16.000 de metri patrati, un mall de 25.000 metri patrati si o parcare de 3.000 de locuri.

O zona de leisure va ocupa 5.000 metri patrati la etajul mall-ului si va cuprinde un cinema multiplex si o zona destinata restaurantelor.

In cadrul parcului comercial vor mai fi restaurante drive-in, o zona dedicata bricolajului, una pentru reparatii si intretinere auto si o benzinarie.

In faza a doua de dezvoltare a proiectului este prevazut un pol comercial dedicat amenajarii locuintei si sportului.

Proiectul este in curs de autorizare, iar constructia va incepe la sfarsitul anului.

Intrebat cat a costat achizitia terenului, Patrick Espasa, directorul general Auchan Romania, a spus ca nu face niciodata publica valoarea tranzactiilor, dar ca pretul a fost unul corect pentru dezvoltarea proiectului in conditii de rentabilitate.

Acesta a mai spus ca centrul comercial Coresi va avea 3 milioane de clienti anual.

Proiectul initial, conceput de fondul de investitii Centerra, nu s-a realizat din motive interne, in pofida faptului ca centrul comercial era pre-inchiriat la 75% din suprafata sa, iar ţmprumutul bancar era asigurat, potrivit lui Victor Vadaneaux, care a dirijat negocierea cesiunii proiectului Coresi catre Immochan in calitate de reprezentant al Flavus Investitii si al investitorului in Flavus.

Grupul Auchan este prezent in Romania in anul 2006, avand un numar de 9 hipermarketuri in prezent.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Noiembrie 2020, 04:20
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter