- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Inca un faliment rasunator in imobiliare: Planul de reorganizare al proiectului Blue Tower a fost respins

07 Dec, 11:42 • cristina.mihai
Firma prin care dezvoltatorul imobiliar britanic Copper Beech a dezvoltat proiectul rezidential Blue Tower din Bucuresti a intrat in faliment, tribunalul neaceptand planul de reorganizare al companiei, au spus pentru DailyBusiness.ro reprezentantii administratorului judiciar RVA Insolvency.
Inca un faliment rasunator in imobiliare: Planul de reorganizare al proiectului Blue Tower a fost respins

Firma Copper Beach Capital este in insolventa de circa un an, iar falimentul a fost declansat in cursul zilei de luni, 6 decembrie, conform sursei citate. Tribunal Bucuresti nu a publicat inca nicio decizie in acest sens, insa pe site-ul RVA statutul proiectului a fost schimbat din „perioada observatie” in „faliment”.

Oficialii Copper Beech nu au putut fi contactati pana la ora publicarii articolului. Anterior, acestia au spus ca vor face recurs daca planul de reorganizare nu va fi acceptat.

Blue Tower este un proiect rezidential cu peste 150 de unitati locative, aproape finalizat, in urma unor investitii estimate la 30 de milioane de euro. Proiectul era vandut in proportie de circa 70% investitorilor la lansarea pe piata din urma cu cativa ani, insa ulterior cumparatorii s-au retras, iar locuintele au ramas nevandute.

Banca finantatoare a proiectului este Alpha Bank. Oficialii Copper Beech au spus anterior pentru DailyBusiness.ro ca cel mai probabil banca nu va accepta planul de reorganizare, lasand de inteles ca institutia finantatoare vrea sa execute proiectul. Contactati, la aceea data, reprezentantii bancii nu au facut niciun comentariu.

Anul acesta, mai multe proiecte imobiliare mari au intrat in faliment. Cele mai rasunatoare falimente au fost proiectul City Mall din Capitala, care este in cautarea unui nou investitor, si Tiago Oradea, ulterior vandut la licitatie publica pentru peste 30 mil. euro.