REAL ESTATE, LIFESTYLE

Scapat de executarea silita, Cocor prelungeste creditarea cu BCR

01 iulie 2013, ora 16:53, autor(i): Andra Troasca 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Cocor.jpg
Magazinul Cocor nu va mai fi executat silit, conform informatiilor din Hotararea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor Cocor din 14 iunie 2013. In urma hotararii anuntate pe Bursa de Valori Bucuresti s-a aprobat programul de restructurare convenit cu Banca Comerciala Romana (BCR).

Prin acest program s-a stabilit rescadentarea contractului de credit contractat in 2008 pana in iulie, 2015 cu urmatorul grafic de rambursare: 7 rate de capital lunare in perioada iunie-decembrie 2013, 12 rate de capital lunare in perioada ianuarie-decembrie 2014, 7 rate de capital lunare in perioada ianuarie-iulie 2015. De asemenea, aceeasi hotarare stabilieste transformarea tipului de credit din credit ipotecar in credit de investitii, anularea dobanzilor penalizatoare pana la data implementarii rescadentarii, diminuarea dobanzii curente aplicabila in prezent de la Euribor la 6 luni + 4,50 puncte procentuale/an la Euribor la 6 luni + 4 puncte procentuale/an. 

“Este o veste foarte buna pentru viitorul magazinului Cocor. Timp de doi ani jumatate ne vom concentra toate fortele pe dezvoltarea comerciala a magazinului, atragerea unui mix bun de chiriasi si cresterea renumelui Cocor, ca magazin romanesc cu traditie, adaptat la schimbarile pietei”, a declarat Florea Popescu, presedintele Consiliului de Administratie Cocor SA.

In prezent Cocor isi continua procesul de incheiere de contracte strategice cu chiriasi care sa repozitioneze magazinul ca un proiect pentru tineri, cu centru de fitness, magazine cu articole sportive si supermarketul Billa la subsol.

In ultimele luni, Cocor a deschis unitati precum Terranova, Fiorangelo, LaLa Band, Subway si Billa. De asemenea, a fost redeschisa Galeria Designerilor Romani.BCR nu a reusit sa vanda prin executare silita magazinul Cocor, deoarece persoanele interesate sa cumpere au transmis ca nu participa la licitatie pana la clarificarea de catre instanta a evaluarii imobilelor, existand o diferenta de aproape 12 milioane de euro intre pretul de pornire si evaluarea initiala.

La data de 12 octombrie, Cocor a primit publicatie de vanzare a centrului comercial Cocor, prin executor judecatoresc, la cererea BCR. 

Pretul de pornire al licitatiei trebuia sa fie de  134,9 milioane de lei (30 milioane de euro). Raportul de expertiza tehnica a fost stabilit initial la pretul de 42 milioane de euro, iar la insistenta BCR a fost diminuat prin completare la 134,9 milioane de lei. Cocor a depus contestatie la executarea in instanta. 

BCR a finantat cu circa 18 milioane de euro modernizarea magazinului.

"De la 6.06.2012, Cocor a platit catre BCR peste 1,25 milioane de euro si poate achita sume suplimentare cu conditia semnarii unui act aditional la creditul ipotecar. Continuam negocierile cu BCR si sunt sanse ca in perioada imediat urmatoare sa ajungem la o intelegere si sa semnam actul convenit", se mentiona intr-un anut transmis de BVB.

Actionarii centrului comercial Cocor au aprobat la inceput lunii octombrie vanzarea fiecarui spatiu comercial in parte din cadrul magazinului din Piata Unirii din Bucuresti, stabilind un pret minim de 5.000 euro/metru patrat, dupa ce in urma cu peste doua luni unitatea a fost scoasa la vanzare.

Magazinul Cocor s-a redeschis in octombrie 2010, in urma unei investitii de 24,5 milioane euro si are o suprafata comerciala de 10.000 metri patrati.  

Citeste si
Cocor isi vinde averea. Cum vor actionarii sa evite cu orice pret executarea silita
Imobiliare de Bucuresti: Fenomene inexplicabile sau piata "geniala"?
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 19 Septembrie 2021, 19:54
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter