- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

16 curse ale Tarom au intarzieri de pana la 5 ore din cauza cetii

10 Jan, 13:51 • Redactia DailyBusiness
Conditiile meteo nefavorabile si vizibilitate redusa generata de ceata au dus la intarzieri de pana la 5 ore in cazul a 16 curse interne si externe ale operatorului aerian Tarom, a anuntat, luni, compania.
16 curse ale Tarom au intarzieri de pana la 5 ore din cauza cetii

Astfel, 9 curse interne care trebuiau sa aterizeze, luni, pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti au intarzieri de pana la 5 ore. Acestea vin din Oradea (doua), Sibiu, Baia Mare, Targu Mures, Suceava, Iasi, Timisoara si Satu Mare.

De asemenea, conditiile meteo nefavorabile au dus la intarzieri de pana la 4 ore pentru 4 curse interne, de la Bucuresti la Cluj (2), Sibiu si Iasi, si pentru 3 curse externe, catre Sofia, Belgrad si Bari. Acestea urmau sa decoleze de pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti.

Pentru celelalte curse Tarom programate sa opereze astazi nu s-au anuntat intarzieri.

„Pasagerii care au pierdut conexiunile pe care le aveau cu alte zboruri din cauza acestor neregularitati vor fi distribuiti pe alte zboruri pana la destinatia finala, conform biletelor de avion – care reprezinta contractul dintre compania aeriana si pasager – si vor primi asistenta pe aeroporturi conform Regulamentului EC261/2004, cu privire la drepturile pasagerilor”, se arata in comunicatul Tarom.

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane Tarom isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si este membra a Aliantei SkyTeam din 25 iunie 2010.

Tarom opereaza catre 49 de destinatii in sezonul de iarna 2010, acoperind tari din Europa, Africa de Nord si Orientul Mijlociu.

In primele 7 luni ale anului 2010, compania Tarom a transportat peste 1,12 milioane de pasageri iar gradul mediu de incarcare a fost de 61%, in crestere cu peste 8 puncte fata de perioada similara a anului anterior.

Pentru anul 2010, Tarom estimeaza peste 2 milioane de pasageri transportati si un grad de incarcare de peste 60%.