- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

5 destinatii turistice de basm – GALERIE FOTO

08 Oct, 18:10 • Redactia DailyBusiness
Publicatia de turism opentravel.com prezinta o lista cu destinatii turistice care prin peisaje si arhitectura iti vor da impresia ca pasesti intr-o lume magica.
5 destinatii turistice de basm - GALERIE FOTO

1. Orasul Colmar, Franta

Considerat unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, Colmar arata ca o localitate din poveste. Acest mic orasel din regiunea Alsaciei nu este faimos doar prin vechiul asezamant colorat.

Situat pe traseul vinului din Alsacia, Colmar, denumit si „capitala vinului alsacian”, este al doilea cel mai secetos oras din Franta, clima uscata fiind ideala pentru cresterea strugurilor.

De asemenea, orasul mai este numit si „Mica Venetie”, datorita pietelor, fantanilor si canalelor. Aici s-au nascut Frederic Bartholdi, creatorul Statuii Libertatii, sau pictorul Martin Schongauer.

2. Insulele Feroe

Cu un peisaj inspirat parca din Stapanul Inelelor, Insulele Feroe chiar iti dau impresia ca sunt locuite de hobbiti si spiridusi.

Localizat la jumatatea distantei dintre Islanda si Norvegia, arhipelagul format din 18 insule surprinde prin mai multe peisaje cu munti vulcanici si valuri oceanice care se izbesc de stancile de la mal.

3. Castelul Neuschwanstein, Germania

Nu este un palat Disneyland, desi arata ca un castel locuit de printese.

De fapt, in ciuda aspectului sau de basm, castelul Neuschwanstein este mult mai modern decat pare. Construit in secolul 19, pe un deal inalt, castelul a fost dotat cu sistem de canalizare si de incalzire.

In prezent, este principala atractie in cadrul Traseului Romantic printre orasele si castelele bavareze.

4. Cappadocia, Turcia

Fabuloasa regiune situata in centrul Turciei este faimoasa pentru obiectele din lut si formatiunile din stanca unice in care stramosii actualilor locuitori si-au sculptat casele si locasele de cult.

Formatiunile unice din roca au diverse forme, precum cea de ciuperca sau de coloane. Traditia olaritului si ceramicii este una dintre cele mai vechi meserii in Turcia, datand din secolul 8.

5. Orasul Hoi An, Vietnam

Acest orasel colorat si „magic” are mai multe felinare decat oameni. Portul Hoi An a fost un centru important de comert in trecut.

Astazi atrage mii de vizitatori. Ospitalitatea locuitorilor si arhitectura cladirilor fac din Hoi An una dintre celei mai atractive destinatii din Asia de Sud-Est.

Pe lista destinatiilor turistice de basm se mai numara Groenlanda, orasul Venetia din Italia, Kathmandu – capitala Nepal, Padurea de Bambus din Japonia sau orasul Sintra din Portugalia.

Cititi aici mai multe detalii despre destinatiile turistice recomandate de OpenTravel.