- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

A doua achizitie a fondului GED pe piata turistica locala: Paravion.ro

20 May, 15:29 • Redactia DailyBusiness
Fondul de investitii spaniol a achizitionat agentia de turism online paravion.ro, prin intermediul agentiei de turism Happy Tour, prezenta in portofoliul GED, au anuntat reprezentantii fondului.
A doua achizitie a fondului GED pe piata turistica locala: Paravion.ro

„Valoarea tranzactiei este confidentiala”, a spus Remus Visan, directorul comercial Millennium Tour, care a detinut Paravion.ro.

„Prin noua tranzactie, GED urmareste dezvoltarea celui mai mare furnizor de servicii de turism din Romania, care sa ii permita extinderea activitatii si in alte piete din Europa de Est”, au precizat reprezentantii grupului.

„GED a achizitionat Paravion.ro ca parte a strategiei de consolidare (Build-up) in sectorul turismului, care a inceput in decembrie 2007, prin achizitia Happy Tour.

Paravion va ramane compania online a grupului care ofera bilete de avion, rezervari de hotel si inchirieri de masini, mentinandu-si numele si operand independent de Happy Tour, care opereaza la nivel corporate.

Paravion.ro a inregistrat o cifra de afaceri de 5 milioane euro in 2009 si asteapta o crestere de pana la 7 milioane euro in 2010.

Tranzactia este in curs de aprobare de catre Consiliul Concurentei, urmand sa se finalizeze in a doua jumatate a lunii iunie.

Fondul de investitii spaniol GED a achizitionat cea mai mare agentie de turism din Romania, Happy Tour, de la omul de afaceri Nicolae Demetriade, la finalul anului 2007.