- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

A doua zi de greva a companiei aeriene Iberia. Cate zboruri s-au anulat

19 Feb, 12:55 • Redactia DailyBusiness
Compania aeriana spaniola Iberia a anuntat ca marti, in a doua zi a grevei convocate de sindicate in semn de protest fata de planul de restructurare prezentat de conducere, vor fi anulate 232 de zboruri.
A doua zi de greva a companiei aeriene Iberia. Cate zboruri s-au anulat

Prima zi de greva din totalul de cinci, convocate saptamana aceasta, s-a incheiat cu arestarea a cinci dintre angajati, in urma confruntarilor cu politia, pe durata protestelor organizate pe aeroportul Barajas din Madrid. Sindicatele sustin ca angajatii au sprijinit masiv masurile de protest, desi s-au respectat serviciile minime.

Potrivit Iberia, 85% dintre pasagerii afectati de greva si de zborurile anulate au putut fi ajutati si s-au imbarcat in alte zboruri. Pe durata intregii saptamani vor fi anulate in total 1.200 de zboruri, anunta Agerpres.

Cea mai ampla greva din istoria companiei aeriene spaniole Iberia a inceput luni, cu 20.000 de angajati convocati de sindicate sa inceteze lucrul in semn de protest fata de restructurarile incepute de conducere si care vor duce la concedierea a peste 3.800 de persoane (aproape 20% din intreg personalul). Urmeaza inca patru zile consecutive de greva saptamana aceasta si alte zece zile de proteste in luna martie.