- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Aeroportul Otopeni va acorda acces liber pentru activitatea de taxi, de la 15 noiembrie

02 Nov, 15:27 • Redactia DailyBusiness
Aeroportul International Henri Coanda din Otopeni va liberaliza activitatea de taxi, de la 15 noiembrie, astfel incat aceasta va putea fi desfasurata de orice transportator care detine autorizatie emisa de autoritatile din Bucuresti si judetul Ilfov si care indeplineste anumite conditii minime.
Aeroportul Otopeni va acorda acces liber pentru activitatea de taxi, de la 15 noiembrie

„Aceste masuri au fost luate pentru a pune in aplicare noile modificari legislative aduse Legii 38/2003, cu privire la desfasurarea transportului de persoane in regim de taxi”, potrivit Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

Accesul autoturismelor taxi in locurile de asteptare si in zona de preluare a clientilor se va efectua numai dupa obtinerea de catre transportatorii autorizati a permiselor de identificare si acces, precum si a permiselor de acces auto, relateaza Mediafax.

Eliberarea permiselor de acces va fi gratuita, iar accesul autovehiculelor in zona de asteptare, respectiv de preluare a pasagerilor se va efectua dupa achitarea tarifului de acces taxi, de 6 lei.

Eliberarea permiselor de acces auto taxi pentru transportatorii autorizati in Bucuresti si judetul Ilfov se efectueaza in maxim zece zile lucratoare de la data depunerii solicitarii scrise si documentatiei mentionate in regulamentul aeroportului.

Autoturismele taxi care detin autorizatii emise de alte autoritati teritoriale, decat cele Bucuresti si Ilfov, vor putea prelua numai clientii pe baza de contract sau prin comanda.

Acesti clienti trebuie sa aiba ca destinatie alte localitati decat Bucuresti sau cele din judetul Ilfov.

La inceputul anului Aeroportul Otopeni a atribuit unui numar de 13 firme de taxi si 57 de PFA-uri permise de acces auto pentru desfasurarea activitatii de transport persoane in regim de taxi la un tarif maximal de 3,5 lei/kilometru.