Turism

„Ajunge cu romanii”: Experienta unui cuplu in Noua Zeelanda, inainte de a fi trimis in tara

09 Oct, 12:05 • Redactia DailyBusiness
Un cuplu de romani afirma ca au fost "umiliti" de catre un angajat al Serviciului de Imigratie din Noua Zeelanda (INZ) pe aeroportul din Auckland, dupa care au fost trimisi inapoi acasa cu avionul, relateaza postul national neozeelandez de televiziune TVNZ in pagina electronica de marti.
Ajunge cu romanii: Experienta unui cuplu in Noua Zeelanda, inainte de a fi trimis in tara

Veronica Lazarovici si sotul ei Madalin Vanatoru, care au sosit in Noua Zeelanda pe 22 septembrie, in loc sa treaca usor de controlul vamal, asa cum se asteptau, au fost chestionati de INZ.

Lazarovici afirma ca planuia sa studieze in Noua Zeelanda si ca intocmise o lista cu destinatii turistice pe care dorea sa le viziteze, insa Serviciile de Imigratie au luat acesta decizie suspectand cuplul ca se afla in cautarea unor locuri de munca ilegale in tara, urmarind sa nu se mai intoarca in Romania, potrivit TVNZ.

Lazarovici a declarat pentru post ca, in timp ce astepta sa fie chestionata, a fost „socata” sa auda un ofiter din cadrul Serviciului Vamal spunand „ajunge cu romanii”. Ea subliniaza ca li s-a refuzat intrarea pe teritoriul Noii Zeelande, in opinia sa, exclusiv din cauza „rasei”, transmite Mediafax.