- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Antalya, destinatia preferata a turistilor romani pentru 2011

18 Mar, 19:31 • Redactia DailyBusiness
Statiunea turca Antalya se prefigureaza a fi destinatia preferata de vacanta a romanilor pe anul acesta, potrivit agentiilor de turism prezente la Targul International de Turism Holiday Market.
Antalya, destinatia preferata a turistilor romani pentru 2011

Cei mai multi turisti romani au ales sa-si petreaca vacanta in Turcia, spune Mioara Gheorghe, Chief Operating Officer la Happy Tour, companie care reuneste Paravion.ro si Travel House. Majoritatea celor care merg in Turcia aleg Antalya.

Turcia este urmata in topul preferintelor de Spania si Grecia.

Antalya se afla pe primul loc si in topul vanzarilor Paralela 45, potrivit reprezentantului agentiei, Rodin Malcea. Pe urmatoarele locuri in topul preferintelor se situeaza Croatia, Mallorca si insulele Creta si Rhodos.

Antalya este si liderul vanzarilor Prestige Tours, atat vara cat si iarna, urmata de Spania si Grecia.

Potrivit reprezentantei Prestige Tours, Silvia Neamtu, compania a inregistrat iarna trecuta un numar crescut de turisti romani in Dubai.

Desi Turcia a fost prezenta in topul destinatiilor de vara si in anii trecuti, pana acum cei mai multi romani preferau sa-si petreaca vacanta in Bulgaria si Grecia.

Targul de Turism „Holiday Market” se desfasoara in perioada 17-20 martie, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, si reuneste peste 120 de expozanti.

Potrivit turoperatorilor prezenti, in perioada targului acestia ofera reduceri la pachetele vandute de pana la 30%.