- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Barcelona Space Mall. Primul hotel spatial din lume

27 May, 16:34 • Redactia DailyBusiness
Compania americana Mobilona vrea sa construiasca la Barcelona, pe o insula artificiala, primul “hotel spatial” din lume. In Space Mall, turistii vor putea testa gravitatia zero. Cu alte cuvinte, vor pluti in camere, la fel cum fac astronautii pe Statia Spatiala Internationala.
Barcelona Space Mall. Primul hotel spatial din lume

Hotelul, ce va necesita o investitie de 1,5 miliarde de euro, are un design futurist, dominat de grindele uriase din otel si peretii de sticla.

“Mobilona Space Hotels va avea ferestre inteligente pe care vor fi proiectate imagini din spatiu, astfel incat senzatia de nava spatiala sa fie completa”, a declarat Jerome Bottari, CEO-ul Mobilona Global.

In interiorul hotelului, pe langa restaurantele, magazinele si celelalte facilitati obisnuite ale unui hotel-mall, turistii si vizitatorii vor putea testa imponderabilitatea intr-un spatiu special conceput in care gravitatia va fi redusa la zero.

Mobilona asteapta acum ca Primaria Barcelonei sa dea unda verde pentru constructia cladirii. Aceasta ar urma sa fie data in folosinta la doi ani distanta de la debutul lucrarilor.

Mobilona vrea sa construiasca astfel de hoteluri si in Los Angeles si Hong Kong.