- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Boc ameninta: Finalizarea terminalului Schengen de la Otopeni pana pe 4 noiembrie sau \”cad capete\”

01 Oct, 13:40 • Redactia DailyBusiness
Premierul Emil Boc a cerut conducerii Aeroportului Henri Coanda (Otopeni) sa finalizeze pana pe 4 noiembrie lucrarile la noul terminal care va deservi calatori din Spatiul Schengen, avertizand ca "vor cadea capete" daca acest termen nu va fi respectat, iar aderarea Romaniei la Schengen va fi astfel afectata, potrivit Mediafax.
Boc ameninta: Finalizarea terminalului Schengen de la Otopeni pana pe 4 noiembrie sau \cad capete\

Seful Guvernului, insotit de ministrul Transporturilor, a inspectat, vineri, lucrarile de implementare a standardelor Schengen la Aeroportul International Henri Coanda-Otopeni din Bucuresti.

El a aratat ca lucrarile sunt finalizate in prezent in proportie de 75%, dar a atentionat ca proiectul trebuie finalizat pana la 4 noiembrie, in conditiile in care o misiune Schengen se va afla in Romania in perioada 15-17 noiembrie pentru a verifica daca sunt indeplinite standardele tehnice de aderare.

„Termenul de finalizare a lucrarilor trebuie respectat, altfel o sa cada capete, ca suntem in Romania. Aici nu este vorba de o lucrare simpla de investitii, este vorba de un obiectiv de interes national, avand in vedere obiectivul Romaniei de integrare in Schengen in martie 2011”, a spus Boc.

Noul terminal al aeroportului Henri Coanda urmeaza sa fie dat in functiune in martie 2011, odata cu aderarea Romaniei la spatiul Schengen.