- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Bulgarii investesc 1,5 mil. euro intr-un nou brand turistic, care sa concureze cu frunza Elenei Udrea

20 Dec, 18:12 • Redactia DailyBusiness
Actualul logo turistic al Bulgariei, trandafirul, va fi probabil schimbat in curand, dupa ce Ministerul Turismului a lansat un program estimat la 2,9 milioane leva (1,48 milioane euro) pentru crearea unui nou brand de tara, urmand sa fie analizate atat piata locala, cat si cele rivale din regiune.
Bulgarii investesc 1,5 mil. euro intr-un nou brand turistic, care sa concureze cu frunza Elenei Udrea

Programul va include o analiza pentru a determina daca actualul logo turistic al Bulgariei este usor de recunoscut si daca ar trebui schimbat, noteaza Novinite, potrivit Mediafax.

„Este esential pentru noi sa intelegem cum reactioneaza clientii nostri la imaginea brandului, adica la ceea ce vad – logo-ul, sloganul si viziunea de ansamblu a produsului. Cel mai probabil va exista un nou slogan. Bulgaria trebuie sa se identifice cu ceva unic, complet diferit de celelalte destinatii”, a afirmat Nikolai Iotovski, reprezentant al Ministerului Turismului.

Principalii rivali ai Bulgariei in sectorul turistic sunt Romania (prin turism cultural), Austria si Italia (statiuni pentru schi), respectiv Cipru (statiuni pe litoral), noteaza Novinite.