- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Carpatair si-a crescut cu 5% gradul de ocupare si cu peste 20% afacerile in primele 8 luni

21 Sep, 18:57 • Redactia DailyBusiness
Carpatair a inregistrat in primele opt luni ale anului 2010 o crestere de 5 % a gradului de ocupare si de 22,5% a cifrei de afaceri fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat marti compania aeriana cu hub la Timisoara.
Carpatair si-a crescut cu 5% gradul de ocupare si cu peste 20% afacerile in primele 8 luni

In august 2010, compania a inregistrat si o crestere de 26% a numarului de pasageri transportati comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Aceasta a fost determinata in mare masura de cresterea operarii, ca urmare a introducerii unor destinatii noi operate direct din Bucuresti (Otopeni) si Craiova: 6 destinatii directe (24 frecvente saptamanale) din Bucuresti(Otopeni) catre Italia: Milano(Bergamo), Venetia, Verona, Bologna, Ancona si Bari; 2 destinatii directe (5 frecvente saptamanale) din Craiova catre Milano(Bergamo) si Roma (Fiumicino), Italia.

„In primele 3 trimestre ale lui 2010 ne-am concentrat pe dezvoltarea bazelor operationale din Bucuresti si Craiova si am continuat expansiunea pe piata Italiei, introducand noi destinatii si zboruri directe care sa raspunda nevoilor de calatorie ale acestei piete”, a declarat Paula Ardelean, vice-presedinte marketing & vanzari.

Din iunie 2010, Carpatair pune la dispozitia pasagerilor serviciul Web Check-in pentru toate cele 10 aeroporturi pe care compania opereaza in Romania. Web Check-in este un serviciu gratuit prin care Carpatair urmareste eficientizarea timpului necesar indeplinirii formalitatilor de calatorie si simplificarea intregului proces.

Carpatair a fost infiintata in 1999 si opereaza in prezent pe 10 aeroporturi interne si 18 aeroporturi externe. Numarul total al zborurilor regulate operate de companie este de peste 360 de zboruri/saptamana spre 30 de destinatii din 6 tari.

Din 2009 Carpatair a inceput procesul de extindere a operatiunilor in tara prin lansarea de zboruri directe spre Italia din Bucuresti-Otopeni si Craiova.