Turism

Ce profil au romanii care isi permit vacante de zeci de mii de euro

26 Mar, 22:36 • Redactia DailyBusiness
Turistii romani care aleg destinatiile exotice au varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani si fac parte din middle si top management sau sunt antreprenori, cele mai intalnite profesii fiind de avocat sau medic.
Ce profil au romanii care isi permit vacante de zeci de mii de euro

Acestia au un venit mediu spre high, intre 1.000 si 3.000 de euro pe luna, si prefera sa mearga in concedii de doua ori pe an, in sezonul de vara si de iarna. De cele mai multe ori astfel de excursii se fac in cuplu sau in familie, potrivit oficialilor agentiei de turism specializate in destinatii exotice Eturia.

Eturia a vandut anul trecut vacante in cele mai inedite si indepartate locuri din lume, realizand o cifra de afaceri de 5,3 milioane de euro. Fata de anul anterior agentia se situeaza la un nivel similar, trendul general fiind de usoara crestere. Anul trecut, 3.100 de romani au apelat la consultantii agentiei pentru a-si achizitiona excursii in destinatii exotice si vacante personalizate.

Cele mai scumpe vacante vandute in cadrul agentiei anul trecut, au fost in zone precum America, Maldive sau Ecuador si au depasit 25.000 euro. Pachetele au inclus vacante personalizate, create la cerere pentru clientii agentiei:

• 31.000 euro – circuit in SUA care a combinat Coasta de Vest si Coasta de Est (o familie cu 2 adulti si 2 copii, zboruri de linie la clasa business cu toate taxele incluse, hoteluri de 5 stele); 

• 28.000 euro –  circuit de o luna in Africa pentru 2 adulti (Namibia, Africa de Sud, Botswana, Zambia, Kenya, Tanzania si Uganda) 

• 25.000 euro – circuit de 20 zile in Ecuador & Galapagos si Columbia (3 adulti, zboruri de linie la clasa economy cu toate taxele incluse, hoteluri de 4 stele).   

Gandita ca agentie tailor made, Eturia a vandut in cei sapte ani de activitate peste 11.000 de pachete de vacanta personalizate si destinatii exotice. 75% sunt clienti Eturia sunt cliená¹­i fideli. Fara a fi considerata o agentie de turism exclusivista, ofertele sale includ la ora actuala 150 de destinatii din intreaga lume, cele mai solicitate fiind Republica Dominicana, China si Cuba.  

Infiintata in anul 2007, compania dezvolta trei directii principale de business: vacante personalizate pentru turistii cu bugete medii de vacanta, vacante cu plecari predefinite create pe principiul celui mai bun tarif si vacante de lux pentru clientii care doresc destinatii mai putin accesibile.