- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cele mai frumoase 10 cascade din lume. FOTO

26 Mar, 15:00 • Redactia DailyBusiness
Publicatia Budget Travel a alcatuit o lista cu cele mai frumoase 10 cascade din lume, in care a inclus destinatii din SUA, America de Sud dar si din Europa si Africa.
Cele mai frumoase 10 cascade din lume. FOTO

1. Plitvice, Croatia

Apa acestei minuni a naturii este de culoare turcoaz datorita mix-ului unic de minerale si organisme pe care il contine. Situata la sud de Zagreab, la doua ore de mers cu masina, aceasta cascada poate fi vizitata mai ales in perioada mai-septembrie.

2. Cascada Niagara, SUA si Canada

Cunoscuta ca destinatie pentru luna de miere, aceasta cascada din America de Nord este divizata in doua parti, una ce tine de SUA si cealalta de Canada. Cel mai apropiat oras important de aceasta este Buffalo, la 25 de minute de mers cu masina.

Cele mai bune perioade din an pentru a vizita cascada sunt lunile mai, iunie si septembrie, cand locul nu este impanzit de prea multi turisti ca in sezon.
[gallery:298]
3. Iguazu, Argentina

Situata in nordul Buenos Aires, la 90 de minute distanta de mers cu avionul, aceasta cascada poate fi vizitata mai bine cu ajutorul unui ghid.

Cea mai buna perioada pentru a vizita aceasta cascada este luna octombrie, cand sunt cele mai mari reduceri pentru turisti. Lunile ianuarie, februarie si perioada de Paste trebuie evitate, pentru ca atunci argentinienii si branzilienii se ingramadesc sa viziteze locul. De asemenea, trebuie evitate lunile mai si iulie, din cauza ca acestea sunt cele mai ploioase din an.

4. Hanakapi’ai, Hawaii

Cele mai bune oferte de bilete de avion si cazare catre aceasta destinatie se deruleaza de la jumatatea lui septembrie pana in decembrie si din ianuarie pana in mai. Aceasta cascada trebuie evitata in august, cand temperaturile cresc foarte mult.

5. Yosemite, California – SUA

Privelistea incantatoare oferita de cascada in sine este completata de stancile masive de granit si de gigantii copaci sequia din jur.
Cel mai apropiat oras de aceasta cascada este San Francisco, situata la 4 ore de mers cu masina.

Cea mai buna perioada pentru a vizita aceasta cascada este atunci cand gheata si fulgii de zapada se topesc, din martie pana in iunie. Varful de sezon este luna mai.

Celelalte 5 cascade incluse in lista celor de la Budget Travel sunt: Victoria (Zimbabwe si Zambia), Sutherland (Noua Zeelanda), Gullfoss (Islanda), Angel (Venezuela- care este si cea mai inalta cascada din lume) si Langfoss (Norvegia).