- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cimitirul Bellu, inclus pe o lista a obiectivelor cultural-turistice europene

23 Sep, 15:59 • Redactia DailyBusiness
Cimitirul Bellu a fost inclus ca punct de reper pe harta obiectivelor cultural-turistice europene, in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei Cimitirelor Semnificative din Europa (ASCE), desfasurata in 16-18 septembrie la Cagliari, Italia.
Cimitirul Bellu, inclus pe o lista a obiectivelor cultural-turistice europene

Tot atunci, delegatiei romane i-a fost inmanat documentul oficial care atesta calitatea de membru ASCE a Municipiului Bucuresti (prin Asociatia Cimitirelor si Crematoriilor Umane), pe lista de asteptare aflandu-se inca orase ca Dublin sau Istanbul, a anuntat joi Primaria Capitalei.

La conferinta au participat peste 130 de persoane: consilieri locali (Spania, Romania, Italia), primarul orasului Cagliari, directori generali ai unor structuri similare ACCU, manageri generali ai unor companii publice europene, specialisti de prestigiu si reprezentanti ai Comisiei Europene.

ASCE este una dintre asociatiile importante de la nivelul Uniunii Europene care are atat atributii de catalogare si restaurare a monumentelor istorice cat si de generare a unor rute cultural-turistice sub patronajul Comisiei Europene, prin Directia Rutelor Culturale Europene.

Ruta Europeana a Cimitirelor Semnificative, in care este inclus si Cimitirul Belu, genereaza anual la nivelul Uniunii Europene circa cinci milioane de vizitatori.

Acest program isi propune sa promoveze cimitirele reperezentative ca parte fundamentala a mostenirii umanitatii, sa contribuie la intarirea cooperarii, in vederea protejarii si restaurarii acestei mosteniri si, mai ales, sa promoveze turismul cultural, oferind noi destinatii.

In luna mai 2011, Bucurestiul va gazdui urmatoarea intalnire a Asociatiei, ocazie cu care conducerea ASCE si reprezentanti ai Comisiei Europene vor veni in Capitala pentru a definitiva aspectele logistice legate de introducerea Municipiului Bucuresti in ruta culturala europeana.

Associations of Significant Cemeteries in Europe (ASCE) a fost fondata in Bologna, in 2001, de orasele Bergen, Bologna, Copenhaga, Geneva, Koln, Ljubliana, Stockholm, Torino si Barcelona, potrivit Mediafax.

Asociatia are 118 membri in 98 de orase din 22 de tari, respectiv Austria, Belgia, Croatia, Danemarca, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Lituania, Norvegia, Ungaria, Portugalia, Rusia, Serbia-Muntenegru, Slovenia, Spania, Elvetia, Marea Britanie si Suedia.