- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Costul mai mic cu cenusa vulcanica a crescut peste asteptari profitul EasyJet in anul fiscal trecut

07 Oct, 11:25 • Redactia DailyBusiness
EasyJet Plc, a doua mare companie aeriana low-cost din Europa, dupa Ryanair, a anutat ca profitul pe anul fiscal incheiat la 30 septembrie a depasit estimarile initiale ale companiei, datorita cresterii cererii de zboruri catre zone cu plaja si orase europene precum si pe fondul raportarii unor pierderi mai mici decat cele estimate din cauza cenusii vulcanice din Islanda, scrie Bloomberg.
Costul mai mic cu cenusa vulcanica a crescut peste asteptari profitul EasyJet in anul fiscal trecut

Profitul inainte de taxe al companiei engleze a depasit usor nivelul de 150 mil. lire sterline (239 mil. dolari) estimat initial.

De asemenea, venitul pe scaun a crescut cu circa 6% in ultimul trimestru al anului fiscal precedent, in timp ce norul de cenusa vulcanica ce a dus la inchiderea spatiului aerian din Europa in aprilie a redus castigul companiei cu doar 5 mil. de lire sterline, mai putin decat se estima.

Traficul de pasageri al EasyJet a crescut cu 8%, la 4,77 milioane de persoane in septembrie fata de aceeasi luna din anul anterior. De asemenea, gradul de ocupare a crescut cu 1,2 puncte procentuale pana la 89,3%.

Initial, compania se astepta la un profit inainte de taxe cuprins intre 100 mil. lire sterline si 150 mil. de lire sterline pentru anul fiscal incheiat la 30 septembrie, si la o reducere cu 65 mil. lire sterline a profitului din cauza cenusii vulcanice din Islanda.