- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cum au fost afectate companiile aeriene de conflictele din tarile arabe

28 Mar, 12:41 • Redactia DailyBusiness
Companiile aeriene internationale au resimtit efectul revoltelor din tarile arabe prin scaderea traficului de pasageri cu 30% la cursele din si spre Egipt, respectiv cu 6% la cursele din si spre Tunisia, in contextul in care cele doua tari sunt principalele destinatii turistice din nordul Africii, relateaza Al Arabya.
Cum au fost afectate companiile aeriene de conflictele din tarile arabe

Astfel, companiile aeriene au inregistrat cel putin 100.000 de locuri neocupate pe saptamana la nivelul curselor din Egipt si Tunisia.

Cu o saptamana inainte de evenimentele din Tunisia, declansate pe 14 ianuarie, companiile aeriene au operat 733 de zboruri din si spre capitala Tunis, cu un trafic de 107.000 de pasageri.

In cazul Tunisiei, turismul reprezinta 6% din economia tarii si asigura circa 400.000 de locuri de munca pentru o populatie de 10 milioane de oameni.

In intervalul 11 ianuarie-11 martie, pe masura ce au aparut revoltele din Egipt si Libia, companiile au anulat 57 de zboruri saptamanale din si spre Tunisia. Aceasta schimbare s-a reflectat in scaderea cu 6% a capacitatii, potrivit sursei mentionate.

In urma revoltelor din Egipt, operatorul aerian EgyptAir si-a redus capacitatea cu 51%, in timp ce alte companii au anulat in total 776 de zboruri (32%) din si spre Cairo in intervalul mentionat.

De asemenea, numarul de locuri disponibile a scazut cu 28%, ceea ce a redus capacitatea companiile aeriene cu 30%, pe segmentul curselor spre si din Egipt. De exemplu, Alitalia, Air France si Emirates si-au redus capacitatea si cu 40%-50%.