- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Fonduri europene de 29 mil. lei pentru reabilitarea Cetatii Medievale din Targu Mures

21 Oct, 13:43 • Redactia DailyBusiness
Razvan Murgeanu, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a semnat miercuri, la Targu Mures, doua contracte de finantare prin Programul Operational Regional. Proiectele au o valoare totala de 32,867 mil. lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 24,469 mil. lei.
Fonduri europene de 29 mil. lei pentru reabilitarea Cetatii Medievale din Targu Mures

Proiectul „Reamenajare si conservare Cetatea Medievala Targu Mures” vizeaza cresterea numarului de turisti prin imbunstatirea atractivitatii cetatii, introducerea Cetatii Medievale Targu Mures in circuitul turistic al zonei si refunctionalizarea cladirilor si a incintei Cetatii Medievale Targu Mures pentru valorificarea durabila a acesteia.

Valoarea totala a proiectului este de 29,22 milioane de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile solicitate este de 21,705 milioane de lei (98% din valoarea eligibila a proiectului).

Totodata, proiectul „Modernizarea caminului pentru varstnici” are ca scop punerea in siguranta a cladirii, cresterea suprafetei functionale prin mansardarea corpului B si prin construirea corpului C, cresterea gradului de confort a beneficiarilor directi si scaderea consumului energetic prin utilizarea panourilor solare, a unei centrale termice cu boiler bivalent, a lampilor fluorescente economice si a circuitelor de iluminat cu senzori de miscare.

Valoarea totala a proiectului este de 3,647 milioane de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile solicitate este de 2,764 milioane de lei (98% din valoarea eligibila a proiectului).