- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Fostele mine de sare, asul din maneca turismului romanesc

23 Jan, 23:08 • Redactia DailyBusiness
Salinele autohtone ar putea sa ne aduca sute de mii de turisti de peste hotare. in marea majoritate a cazurilor, in imediata apropiere a salinelor se afla si stranduri cu apa sarata. Daca fostele mine de sare sunt vizitate tot timpul anului, temperatura fiind constanta (in jur de 10-12 grade Celsius), evident ca strandurile functioneaza numai in sezonul cald. Impreuna, ele atrag sute de mii de turisti anual.
Fostele mine de sare, asul din maneca turismului romanesc

Astfel, o salina ceva mai putin cunoscuta, cum este cea din Targu Ocna, a avut 130.000 de vizitatori in 2009, numarul acestora crescand usor, pana la 135.000 in 2010. Potrivit datelor oferite de conducerea acestei institutii, in fiecare din cei doi ani s-au incasat peste 2,1 milioane de lei de la turisti, cheltuielile de functionare fiind de 1,85 de milioane de lei in 2009 si de 1,77 milioane de lei anul trecut.

Pentru a creste atat numarul de vizitatori, cat si incasarile, cei de la Targu Ocna au in plan sa amenajeze un teren de sport, o parcare pentru turisti si un modul alimentar in cadrul strandului, dar si sa cumpere un autobuz nou pentru transportul inspre si dinspre mina. Astfel de investitii ar putea pune, treptat, salinele romanesti pe harta turismului european, scrie capital.ro.