Turism

Grapini: Dezastrul din turism nu e cauzat de legislatie. Cine a vrut sa faca performanta a facut

20 Apr, 14:25 • Redactia DailyBusiness
Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini (foto), considera ca dezastrul din turism nu este provocat de legislatie, ci de indisciplina in aplicarea legii.
Grapini: Dezastrul din turism nu e cauzat de legislatie. Cine a vrut sa faca performanta a facut

„Nu vreau sa ramanem cu concluzia ca in Romania nu merge turismul pentru ca nu e buna legislatia. Eu vin din mediul privat si spun asa: in toate domeniile, inclusiv in turism, sunt oameni care au performat in aceleasi conditii legislative. Cine e profesionist si cine vrea sa faca un business de calitate, il putea face.

„Sigur este nevoie de o modificare in legislatie. Pentru a putea si noi sa venim din urma cu acumulare de capital, pentru a putea sa ne dezvoltam, pentru a putea s? fim comparabili cu operatorii din celelalte tari, dar nu vreau sa ramana ca o concluzie ca turismul e in situatia in care este pentru ca legislatia este de vina”, a precizat Maria Grapini, potrivit Mediafax.

Grapini a mai anuntat ca propune ca statul sa isi vanda participatiunile din societatile comerciale aflate in subordinea Ministerului Turismului, majoritatea dintre acestea fiind pe pierdere.