- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Inedit! Cafeneaua din Salina Ocnele Mari, o experiență unică pentru mii de turiști

19 Feb, 23:22 • Fundeanu Madalina
Salina Ocnele Mari este un magnet pentru turiști. Aceștia sunt invitați să încerce o cafea inedită în inima unui munte de sare din România.
Inedit! Cafeneaua din Salina Ocnele Mari, o experiență unică pentru mii de turiști

Turiștii sunt invitați să încerce o cafea inedită în inima unui munte de sare din România. Vizita în cafeneaua din Salina Ocnele Mari este o experiență relaxantă și benefică pentru sănătate, potrivit informațiilor transmise de Agerpres.

Cafeneaua din Salina Ocnele Mari, o experiență unică pentru turiști

În Vâlcea, Salina Ocnele Mari își surprinde vizitatorii cu o provocare inedită: cafeaua la sare. Aflată în inima muntelui de sare, această reinterpretare a cafelei turcești promite să ofere turiștilor o experiență unică.

Indiferent de sezon, salina funcționează ca un magnet pentru turiști, oferindu-le o oază de relaxare într-un mediu cu temperatură constantă între 13-15 grade Celsius. Oamenii din toată țara aleg să coboare în subteran pentru a beneficia de aerosolii naturali de clorură de sodiu, transformând vizita într-o experiență relaxantă și benefică pentru sănătate.

Reprezentanții minei au declarat că ideea de a introduce cafeaua la sare a fost inspirată de dorința de a oferi ceva cu totul special turiștilor.

Te-ar mai putea interesa și: Sera verticală, invenţia românească ce poate produce 300.000 de fire de răsad pe o suprafaţă de doar 150 de metri pătraţi

Cafeaua la sare din Salina Ocnele Mari
Cafeaua la sare din Salina Ocnele Mari, sursa: Agerpres

Chiar și în extrasezon, când numărul vizitatorilor scade, Salina Ocnele Mari atrage în medie între 500 și 700 de turiști în fiecare zi.

Noul element culinar adaugă un plus experienței oferite de salină.

Din decembrie anul trecut, Societatea Naţională a Sării – SALROM a deschis în Salina Ocnele Mari o cafenea cu un specific aparte, unde se poate savura cafeaua făcută la sare, „barista” fiind mineri care au depins „arta cafelei” şi o împărtăşesc cu cei care doresc să descopere sau să redescopere gustul cafelei la ibric.

Salina de la Ocnele Mare are o suprafaţă amenajată pentru vizitare de 40.000 de metri pătraţi şi dispune de patinoar, mini-terenuri de sport, restaurant, expoziţii de artă şi chiar de o biserică, unde se ţin slujbe în fiecare duminică.

În această perioadă, salina este deschisă zilnic până la ora 16.30, cu excepţia zilelor de luni şi marţi. Accesul se face cu autobuzul, care pleacă la fiecare 30 de minute.

Vezi mai multe știri: S-a găsit soluția prețurilor mai mici pe plajele din România. Anunțul Ministerului Turismului