- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Investitie de 15 mil. euro in primul hotel Ramada din vestul Romaniei, in Oradea

30 Jul, 13:47 • Redactia DailyBusiness
Compania Aba Turism din Oradea va investi 15 mil. euro intr-un hotel Ramada cu 131 de camere, clasificat la 3 stele, in Oradea, au spus reprezentantii Trend Hospitality detinatorul master francizei Ramada in Romania.
Investitie de 15 mil. euro in primul hotel Ramada din vestul Romaniei, in Oradea

Aba Turism va deschide hotelul in regim de franciza. Inagurarea este prevazuta pentru 2010.

Hotelul va fi localizat la circa 1 km distanta de Primaria Oradea si este primul hotel din lantul Ramada din partea de vest a Romaniei.

Facilitatile hotelului vor include 3 sali de conferinte cu o capacitate totala de 360 locuri, un club de sanatate, un restaurant cu bar si terasa si o parcare de 76 locuri.

Hotelul se adreseaza in mod egal turismului de afaceri si turismului de vacanta, fiind amplasat in centrul Cetatii Oradea. In vecinatatea acestuia se va deschide in 2009 Era Shopping Center Park Oradea.

„Este foarte importanta lansarea unui hotel Ramada in Oradea, deoarece orasul ofera o pozitie strategica pentru turismul de afaceri. Consideram ca planul partenerilor nostri acopera prin salile de conferinta o arie slab dezvoltata in oras, iar apropierea de Baile Felix, Baile 1 Mai precum si destinatii turistice ca Stana de Vale, Arieseni, Pestera Ursilor si Padurea Neagra ne indeamna sa credem in capacitatea locatiei de a atrage turism de vacanta”, a declarat Sonia Nastase, Senior Associate la Trend Hospitality.

„Investitia intr-un hotel inclus in lantul Ramada raspunde unei cerinte crescute pentru piata hotelurilor de 3 stele superior din Bihor, o crestere provenita din avantul economic al orasului”, a spus Valentin Ionescu, director general al Aba Turism SRL investitorul principal al hotelului Ramada Oradea.

In Romania, brandul Ramada este reprezentat de compania Trend Hospitality care actioneaza ca partener strategic in Romania, Bulgaria si Moldova si detine exclusivitate de francizare pe piata romaneasca a urmatoarelor branduri din portofoliul Wyndham Hotel Group: Ramada Worldwide, Super 8 Motel si Days Inn.

Ramada Worldwide este parte a grupului Wyndham Hotel Group, cel mai mare grup hotelier la nivel international, fiind prezent pe sase continente, cu mai mult de 6.550 de hoteluri si 551.000 de camere in 59 de tari pe 6 continente. Brandul Ramada a fost creat in 1954 si este astazi prezent cu peste 850 de hoteluri, in peste 25 de tari din lume.