- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

MDRT: Proiecte in valoare de 132 mil. lei pentru dezvoltarea judetelor Giurgiu si Satu Mare

04 Mar, 15:42 • Redactia DailyBusiness
Elena Udrea (foto), ministrul dezvoltarii regionale si turismului, si presedintii presedintii Consiliile Judetene din Giurgiu si Satu Mare, respectiv Dumitru Beianu si Csehi Arpad Szabolcs, au semnat vineri contracte pentru dezvoltarea judeteler, in valoare totala de circa 132 milioane de lei.
MDRT: Proiecte in valoare de 132 mil. lei pentru dezvoltarea judetelor Giurgiu si Satu Mare

Conform Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), in Giurgiu a fost semnat contractul „Reabilitare si modernizare DJ 411: Limita judet Calarasi – Hotarele – Isvoarele – Teiusu – Mironesti – Comana – Budeni – Branistari – Calugareni – Cranguri – Singureni – Iepuresti – Bulbucata – Podu Doamnei – Clejani (DN61)”, finantat prin Programul Operational Regional.

Valoarea totala a proiectului semnat este de 109,216 milioane de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate este de 86,19 milioane de lei (98% din valoarea totala eligibila a proiectului).

Proiectul isi propune imbunatatirea starii tehnice a infrastructurii rutiere de pe drumul judetean 411, in scopul reducerii costurilor si cresterii eficientei transportului de marfuri si persoane, al cresterii gradului de siguranta rutiera pentru utilizatorii drumului si a localitatilor tranzitate. Astfel, proiectul va contribui la dezvoltarea durabila a infrastructurii rutiere din judetul Giurgiu, va imbunatati accesul rutier si va facilita crearea de noi locuri de munca.

In cazul judetului Satu Mare, contractul „Modernizare drum de ocolire in zona de sud (DJ 194) Satu Mare” este finantat tot prin Programul Operational Regional.

Valoarea totala a proiectului semnat este de 22,88 milioane de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate este de 17,717 milioane de lei (98% din valoarea totala eligibila a proiectului).

Proiectul isi propune imbunatatirea conditiilor de trafic prin reabilitarea si modernizarea a 10,4 km din drumul judetean 194, intre km 4+158 si 14+557, facilitarea accesului auto la amplasamentul depozitului regional de deseuri localizat pe raza comunei Doba si reabilitarea si dezvoltarea infrastructurii generale prin imbunatatirea accesibilitatii si mobilitatii populatiei, turistilor, bunurilor si serviciilor in zona.