- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Mii de turisti au ramas blocati in Turcia dupa falimentul agentiei cu care au plecat

12 Jul, 12:17 • Redactia DailyBusiness
Mii de turisti au ramas blocati in Turcia dupa ce agentia Karya Tour, cel mai mare tour-operator turc din Ungaria, si-a declarat vineri falimentul, relateaza cotidianul Hurrieyt, in editia electronica.
Mii de turisti au ramas blocati in Turcia dupa falimentul agentiei cu care au plecat

Aproximativ 3.600 de turisti din Slovacia, Polonia, Ungaria si Ucraina au venit in statiunile turistice turce cu agentia Karya.

„Conditiile de piata dure si competitia tot mai mare au condus la falimentul nostru”, a declarat Ozgur Ekinci, partener al Karya Tour. „Nu am putut vinde toate locurile in avioanele inchiriate. Am incercat sa rezistam si sa vindem tichetele in pierdere. Dar nu am putut ajunge la vanzarile dorite si am intrat in faliment”, a adaugat el.

Acum, cea mai importanta problema a companiei sa gaseasca o solutie pentru a aduce turistii in tarile lor, a declarat Ekinci.

In total 3.640 de turisti au venit in Antalya cu Karya. Dintre acestia, 1.784 sunt din Ucraina si 1.045 din Slovacia. Restul sunt din Polonia, Ungaria, Rusia si Belarus. Acestia sunt cazati la 106 hoteluri diferite, potrivit datelor Asociatiei operatorilor hotelieri din turismul mediteranean (AKTOB).