- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Ministerul Turismului a incheiat un acord cu RATB, prin care bucurestenii pot vizita obiectivele turistice din jurul Capitalei

27 Jul, 15:14 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a semnat un protocol cu RATB, prin care bucurestenii vor putea vizita obiectivele turistice din jurul Bucurestiului, a anuntat marti Elena Udrea (foto), ministrul de resort.
Ministerul Turismului a incheiat un acord cu RATB, prin care bucurestenii pot vizita obiectivele turistice din jurul Capitalei

Printre obiectivele turistice din jurul Capitalei se numara Palatul Mogosoaia precum si alte manastiri din diverse comune ilfovene.

Bucurestenii vor putea utiliza mijloacele de transport ale RATB pentru a vizita obiectivele turistice din jurul Capitalei chiar din acest weekend, potrivit ministrului Turismului.

Mai exact, RATB va lansa, la 1 august, noua rute catre manastiri si obiective turistice din apropierea Bucurestiului, inclusiv catre Parcul Natural Comana, una dintre cele mai mari zone umede din Romania, a precizat Elena Udrea, citata de Mediafax.

In acest sens, ministerul a incheiat marti un protocol cu RATB. Cursele vor fi operate in zilele de sambata si duminica si sarbatori legale. Pretul unui bilet va fi de 15 lei.

„Vor fi excursii de o zi sau doua, care vor viza obiective de interes national. Credem ca aceste rute vor avea mare succes, deoarece nu toti isi permit sa mearga in vacante”, a declarat Udrea.

Ea a adaugat ca persoanele care vor opta pentru aceste excursii vor putea asista la slujbele religioase de la manastirile respective.

Udrea a spus ca avea in plan acest proiect inca de anul trecut, insa nu l-a putut pune in practica in lipsa unui partener.

„Am gasit in RATB un partener prompt si care ne-a pus la dispozitie autobuzele cu care se va merge in excursii. MDRT a pus la dispozitie informatii despre obiectivele turistice din Bucuresti si judetul Giurgiu si se va implica in promovarea acestor vizite”, a mentionat ministrul Turismului.

Udrea a precizat ca intentioneaza sa extinda aceste curse si in timpul saptamanii.

„Am facut un prim pas pentru dezvoltarea transportului public urban. Promovarea acestor rute se va face prin ghiduri disponibile la casele de bilete”, a declarat Adrian Crit, director la RATB.

RATB va opera curse pe traseele Ghencea-Piata Presei Libere-Manastirea Caldarusani-Manastirea Balamuci; Ghencea-Piata Sfanta Vineri-Granitul-Manastirea Cernica-Manastirea Pasarea; Piata Sfanta Vineri-Ghencea-Manastirea Ciorogarla; Piata Presei Libere-Ghencea-Biserica Adormirii Maicii Domnului Calugareni-Biserica Sf. Ilie Calugareni-Biserica Sfintii Voievozi Hulubesti; Piata Presei Libere-Piata Sfanta Vineri-Biserica Adormirii Maicii Domnului Calugareni-Biserica Sf. Ilie Calugareni-Biserica Sfintii Voievozi Hulubesti.

Celelalte rute sunt Piata Presei Libere-Ghencea-Biserica Sf. Gheorghe Branistari-Parcul National Comana; Piata Presei Libere-Ghencea-Manastirea Ciorogarla; Piata Presei Libere-Piata Sfanta Vineri-Manastirea Cernica-Manastirea Pasarea; Piata Sfanta Vineri-Piata Presei Libere-Manastirea Caldarusani-Manastirea Balamuci.