- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Numarul turistilor francezi va creste cu pana la 14% in acest an

17 Mar, 00:03 • Redactia DailyBusiness
Travel Advisor Media estimeaza o crestere de 12-14% in acest an a numarului de turisti francezi in Romania fata de anul precedent, potrivit unui studiu realizat in urma chestionarii touroperatorilor care lucreaza cu piata franceza.
Numarul turistilor francezi va creste cu pana la 14% in acest an

Anul trecut, prin touroperatori au venit in tara noastra circa 120.000 de turisti francezi.

Francezii prefera in primul rand circuitele culturale si sunt interesati de obiectivele aflate in patrimoniul UNESCO. Cele mai atragatoare zone pentru turistii francezi sunt: Bucovina, Transilvania si Maramures, Bucuresti si litoralul Marii Negre (in special pentru tratament).

Capitala Frantei va gazdui, intre 17 si 20 martie, Salonul Mondial de Turism (Salon Mondial du Tourisme), cel mai mare targ de turism al acestei tari pentru clienti si una din cele mai importante manifestari de turism din Europa. La targ la participa si Romania.

Ca o noutate, touroperator „Invitation Romania” a lansat pe piata franceza produsul de circuit Oltenia. Acesta va include Ramnicu Valcea, Horezu, Targu Jiu (cu creatiile lui Brancusi – Coloana Infinitului, Poarta Sarutului, Masa Tacerii), Valea Jiului, Defileul Cazane (considerat de multi specialisti drept cel mai spectaculos din Europa), Sarmisegetuza, Deva, Sibiu, Transfagarasan (mult mai popular datorita emisiunii Top Gear).

Potrivit lui Gheorghe Fodoreanu, presedintele touroperatorului specializat pe incoming Invitation Romania, in ziua premergatoare targului de turism, Ambasada Romaniei gazduieste o reuniune care va avea ca scop promovarea Romaniei, in special a celei de-a XX-a editii a Festivalului International George Enescu – care va avea loc, in acest an, in perioada 1-25 septembrie.

Festivalul George Enescu va reprezenta unul dintre principalele evenimente care va atrage turisti francezi in Romania, in 2011. Numai Invitation Romania estimeaza ca va aduce, cu aceasta ocazie, peste 600 de turisti straini.

De asemena, meciul de fotbal Romania – Franta va coincide cu perioada festivalului (6 septembrie). La Bucuresti vor sosi, din Franta, atat un grup de presa muzicala, cat si unul de jurnalisti sportivi.