Turism

Pensiunile de lux din Delta Dunarii, primele ocupate de turisti

03 May, 11:56 • Redactia DailyBusiness
Peste 3.000 de turisti petrec sarbatorile pascale in Delta Dunarii, gradul de ocupare a unitatilor de cazare din Rezervatie fiind cu 25% mai mare decat cel inregistrat anul trecut in aceeasi perioada.
Pensiunile de lux din Delta Dunarii, primele ocupate de turisti

Presedintele filialei tulcene a asociatiei Nationale pentru turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), Silviu Gheorghe, a declarat ca primele pensiuni care au fost ocupate integral au fost cele de lux, preturile practicate pentru un pachet de cinci zile all-inclusive ajungand la 1.000 de euro. 

„Linistea naturii si salbaticia zonei sunt valori apreciate de vizitatorii Deltei Dunarii la care au acces inclusiv persoanele cu venituri modeste. Turistii au posibilitatea de a participa la pregatirile pentru sarbatoare, iar in noaptea de Inviere sa mearga cu barca, sa ia lumina”, a afirmat Silviu Gheorghe. 

In opinia sa, Sulina este in aceasta perioada cea mai cautata destinatie turistica, artistul Radu Captari urmand sa sustina recitaluri sambata, la sulina, duminica – la Crisan, iar luni – la Mila 23. 

‘In Delta Dunarii, la ora actuala sunt aproape 3.000 de turisti romani care au venit aici doar pentru Sarbatorile Pascale. Acest numar nu-i include pe turistii straini care au venit pentru a observa pasarile’, a adaugat presedintele filialei teritoriale a ANTREC. 

Primarul orasului Sulina, Aurel Dimitriu, si-a exprimat speranta ca in acest an numarul turistilor sa creasca. 

‘Anul trecut, fenomenul turistic la sulina a stagnat. Sezonul turistic la noi incepe cu adevarat in a doua parte a lunii iulie, atunci cand populatia orasului ajunge si la 15.000 de persoane. Important este insa faptul ca cei care se ocupa cu turismul si-au modernizat structurile de cazare si cele de transport’, a declarat edilul orasului Sulina. 

Datorita caracteristicilor sale naturale, Delta Dunarii – zona cu triplu statut international, Rezervatie a Biosferei, sit Ramsar (zona umeda de importanta internationala, in special pentru pasarile acvatice) si sit al Patrimoniului Mondial Natural si Cultural UNEsCO – este una dintre destinatiile turistice unice in Europa, dar si una dintre cele mai scumpe destinatii, scrie Agerpres.

In iunie anul trecut, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, anunta ca la nivelul institutiei pe care o conduce se lucra la un proiect de lege care sa reglementeze modalitatea de a face turism in jurul Dunarii si in Delta Dunarii.