Turism

Primul hotel Mercure din Romania, deschis oficial

25 Mar, 17:07 • Redactia DailyBusiness
Mercure Bucharest City Center, primul hotel din Romania al brandului international Mercure, parte a grupului Accor, a fost inaugurat oficial.
Primul hotel Mercure din Romania, deschis oficial

Hotelul de 4 stele, amplasat pe strada George Enescu din Bucuresti, este operat de partenerul strategic al grupului Accor in regiune, Orbis Hotel Group si functioneaza din noiembrie.

Prin arhitectura si designul de inspiratie muzicala, hotelul reflecta mostenirea artistica a marelui compozitor roman. Este o unitate boutique de 114 camere, dintre care 27 de camere Privilege si un apartament, care dispun de o serie de facilitati suplimentare. La primul etaj, sunt trei sali de conferinte.

Hotelul are 30 de locuri in parcarea subterana cu supraveghere video si ofera servicii premium de transfer aeroport-hotel. In timpul sezonului cald, restaurantul hotelului isi deschide terasa. 

Hotelul detinut de investitorul roman Dentotal Investment, este operat de Orbis Hotel Group, partenerul strategic al Accor in regiune.

Orbis Hotel Group este cea mai mare retea hoteliera din Polonia si Europa de Est si unicul licentiator al brandurilor Accor in 16 tari din regiune, inclusiv Romania. Orbis detine peste 100 de hoteluri ce totalizeaza aproximativ 19.000 de camere. In Romania Orbis Hotel Group opereaza 7 hoteluri cu 1.334 de camere: 4 hoteluri Ibis, un hotel Pullman, un hotel Novotel si hotelul Mercure Bucharest City Center, recent inaugurat. 

„Deschiderea primului hotel Mercure in Bucuresti reprezinta un pas important, intrucat demonstreaza interesul grupului pentru piata locala, precum si oportunitatile sale de crestere. Datorita personalitatii autentice si mixului de servicii specifice, Mercure este unul dintre brandurile cu cel mai mare potential de dezvoltare. Pentru ca Romania este o piata cheie pentru Orbis si Accor, am stabilit aici o echipa manageriala experimentata, extrem de receptiva si autonoma, al carei scop este sa ofere sprijin activelor curente si sa valorifice oportunitatile viitoare de dezvoltare”, a declarat Gilles Clavie, presedinte si CEO al Orbis Hotel Group. 

Garanti Bank a acordat investitorului Dentotal Investment imprumutul pentru construirea hotelului de 4 stele Mercure Bucharest City Center. 

„Proiectul s-a concretizat usor si a fost finalizat in timp. Mercure Bucharest City Center este un proiect foarte important pentru piata hoteliera locala, precum si pentru dezvoltarea orasului in amsamblu, prin crearea de locuri de munca, cresterea veniturilor si oferirea unei alternative pentru turistii de clasa medie” a declarat Cagri Memisoglu, director general adjunct al Garanti Bank. 

In primele patru luni de la deschidere, Mercure Bucharest City Center a atras clienti din segmentul de afaceri si de agrement, din Romania si de pe pietele din Vestul si Sudul Europei. Hotelul este deja listat in top 10 hoteluri din Bucuresti pe TripAdvisor. Pentru a-si consolida vizibilitatea la nivel international si a atrage clienti, Mercure Bucharest City Center foloseste instrumente digitale si platforme precum www.mercure.com, www.accorhotels.com, aplicatia mobila a Mercure, disponibila pe iOS si Android. 

Mercure este un brand midscale, non-standardizat, al grupului Accor. Reteaua Mercure cuprinde peste 700 de hoteluri in 52 de tari.